Verkkouutiset

Hjallis Harkimo: Julkisen sanan neuvoston painoarvo on nolla

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan toimittajat eivät itsekään tienneet, tekikö Yle rikkeen vai ei.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Hjallis Harkimo (kok.) roimii kovin sanoin Julkisen sanan neuvostoa (JSN) lltalehden kolumnissaan.

Harkimon mukaan JSN on kummallinen elin. Se lausuu ja antaa langettaviakin, mutta päätökset eivät johda oikein mihinkään.

”Median pitää julkaista tuo päätös – tapa on, että lyhyesti, jos se on langettava, ja näyttävämmin, jos vapauttava – mutta mitään muuta ei tapahdu”, Harkimo kirjoittaa.

Harkimon mukaan JSN: puolustajat sanovat, että ilman itsesäätelyelintä Suomessa olisi amerikkalaistyyppisiä kunnianloukkausoikeudenkäyntejä.

”Tuskin. Perinteisen median toimittajat tietävät kunnianloukkausten rajat jo nyt”, Harkimo huomauttaa.

Yle sai JSN:.ltä äänin 6–6 langettavan tuomion Juha Sipilää koskevan artikkelin muokkauksesta. Ylen katsottiin luovuttaneen journalistisen päätösvallan oman talon ulkopuolelle.

”Langettava tuomio tuli äänin 6–6 eli toimittajat eivät itsekään tienneet, oliko Yle tehnyt virheen vai ei”, Harkimo kirjoittaa ja huomauttaa, että Yle ilmoitti heti tulkitsevansa asiaa eri lailla. Hänen mukaansa itse Katera Steel-tapaus oli taloudellisestikin aika pieni.

”JSN:n painoarvo on tässäkin tapauksessa aika nolla. Eihän koko asetelmassa ole järkeä. Olisiko JSN tullut aikansa päähän? Harkimo kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)