Verkkouutiset

Hallitusneuvotteluissa hiottiin saumoja

Sunnuntain hallitusneuvotteluissa oli määrä tarkistaa, ovatko kaikki osapuolet ymmärtäneet eiliset päätökset samalla tavalla. Myös ministeriöt olivat asialistalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kävin vielä eilen vielä läpi nuo kirjaukset. Siellä osa on poliitikkomaisen kryptisiä, että tämmöinen digitaali-insinööri, joka tietää vain, että tehdäänkö, vai eikö tehdä, niin siinä hengessä ne pitää vielä käydä läpi, hallitusneuvotteluja vetävä keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kommentoi Smolnassa sunnuntaina aamulla.

Hallitusneuvottelijat pääsivät lauantaina sopuun hallitusohjelman ydinkysymyksistä. Lauantain neuvotteluissa käsiteltiin verotusta, talousreformeja ja säästöpäätöksiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sote-päätöksen Sipilä mainitsi olevan pientä tarkennusta vailla, mutta varsinaiset päätökset on hänen mukaansa nyt tehty. Sipilä ei usko, että ministerin salkkuja päästään jakamaan sunnuntaina. Ministeriöiden rakennetta päästään kuitenkin hänen mukaansa käsittelemään.

Samoilla linjoilla oli perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

– Ehkä päästään ministeriöitä katsomaan tänään. Paljosta on sovittu, niin pitää tarkistaa kaikki, että ei tarvitse sitten jälkeenpäin ruveta vatuloimaan.

Soinin mukaan on varmaa, että ministereiden määrää vähennetään. Seurauksena on tehtävien yhdistelyä ja siirtelyä ministeriöstä toiseen.

Isompaa vääntöä ei Soinin mukaan tänään ole luvassa, paitsi ehkä jonkin verran ministeriöiden toimivalloista.

– Se on selvää, että perussuomalaisilla on puhemiehen paikka, Soini sanoi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb ei odottanut ministeriöistä tulevan sen kummempaa vääntöä.

– Kyllä tässä yritetään rakentaa ohjelmaa, joka ei ole puoluepoliittinen, vaan Suomen intressissä, Stubb sanoi.

– Nyt hiotaan vähän saumoja ja viilataan loppuun, mitä sovittu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)