Verkkouutiset

Jussi Halla-aho puolustaa yhdeksikköään: PS tukee muita, mutta ei esitä omia vaatimuksia

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaan mukaan puolue on mielenkiintoisen epäsymmetrian äärellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa perussuomalaisten puheenjohtajaksi tukevat yhdeksän puolueen kansanedustajaa vaativat keskiviikkona kiristyksiä maahanmuuttopolitiikkaan ehtona sotelle ja maakuntauudistukselle.

PS:n kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala kimpaantui kannanotosta sanoen nyt tietävänsä, ketä ei äänestä puoluekokouksessa.

Jussi Halla-aho kirjoittaa yhdeksikön vaatimuksesta Facebookissa heitä tukien.

– Yleisesti ottaen pidetään täysin normaalina, että hallituspuolueet käyvät keskenään kauppaa. Tässä tapauksessa kokoomus kannattaa maakuntauudistusta, koska vastineeksi keskusta kannattaa soteuudistusta, ja päinvastoin, Jussi Halla-aho toteaa.

– Sen sijaan perussuomalaisilta edellytetään hallituksessa *vastuullisuutta*. Vastuullisuus tarkoittaa sitä, että perussuomalaiset tukevat sekä kokoomuksen että keskustan kärkihankkeita, mutta eivät esitä omia vaatimuksia, vaan ovat kiitollisia siitä, että saavat olla hallituksessa, hän jatkaa ironisesti.

Halla-ahon mukaan tässä tapauksessa perussuomalaiset siis kannattavat sekä keskustan maakuntauudistusta että kokoomuksen soteuudistusta. Vastineeksi Suomi on hänen mukaansa ”sisäisten siirtojen ja perheenyhdistämisten ylpeä supervalta”.

– Ikävä kyllä monet perussuomalaisetkin on saatu sitkeällä rummutuksella uskomaan, että äänestäjillemme tärkeiden asioiden ajaminen on vastuutonta veneenkeikuttamista. Ja että tärkeintä on saada kehuja ”vastuullisuudesta” kilpailevilta puolueilta ja niiden äänenkannattajilta, Halla-aho kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)