Verkkouutiset

Kokoomuksen Antti Häkkästä onnitellaan jo, palasi kotimaahan Amerikasta

Kokoomus valitsee uuden oikeusministerin torstaina iltapäivällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen on palannut Suomeen kesken Amerikan-matkansa. Häkkänen oli eduskunnan perustuslakivaliokunnan kanssa matkalla Yhdysvalloissa ja Kanadassa, ja matkan oli tarkoitus kestää 29. huhtikuuta asti.

Entinen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.) julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan itsestään Antti Häkkäsen kanssa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kiiitos @Finnair kotona taas. Samalla koneella tultiin Amerikasta @anttihakkanen kanssa. Eteläsavolaiset taas valmiina töihin koti-Suomessa, Toivakka tviittasi tänään torstaina noin kello 9.30.

Häkkäsen omalla Facebook-sivulla muun muassa Päijät-Hämeen vahva kokoomusvaikuttaja Timo Erkkilä onnittelee jo Häkkästä. Facebook-sivulla useat henkilöt viestittävät Häkkäselle odottavansa uutisia. Häkkänen itse ei ole kommentoinut asiaa sosiaalisessa mediassa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmässä ei ole muita juristeja kuin Häkkänen ja konkarikansanedustaja Ben Zyskowicz, joka on toistuvasti kieltäytynyt ministerin tehtävistä migreeniinsä vedoten.

Häkkänen on eduskunnan perustus- ja hallintovaliokuntien jäsen. 32-vuotias lakimies on kotoisin Mäntyharjusta, Etelä-Savosta.

Kokoomuksen puoluehallitus ja eduskuntaryhmä valitsevat uuden oikeusministerin tänään iltapäivällä.

Kokoomus sai oikeusministerin salkun perussuomalaisilta vaihtokaupassa, jossa kokoomus luopui kulttuuri- ja urheiluministerin tehtävistä. Asiasta päätettiin tiistaina hallituksen puolivälitarkastelussa.

Kulttuuri- ja urheiluministerin tehtäviä on hoitanut opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.). Oikeusministerinä on puolestaan toiminut työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.).

Keskusta valitsi jo tänään aamulla kansanedustaja Jari Lepän maa- ja metsätalousministeriksi. Samalla tehtiin myös muita muutoksia keskustan ministeritehtäviin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimittää uudet ministerit ensi viikon perjantaina 5. toukokuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)