Verkkouutiset

Maarit Feldt-Ranta pyrkii Sdp:n presidenttiehdokkaaksi

Kansanedustaja on toinen keskiviikkona presidenttikilpaan ilmoittautunut demarinainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sdp:n entinen puoluesihteeri ja puolueen varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta, 49, pyrkii puolueen presidenttiehdokkaaksi. Hän kertoi asiasta tiedotustilaisuudessaan keskiviikkoaamuna.

Tiedotteessaan Maarit Feldt-Ranta toteaa, että ”olen viime viikkojen aikana saanut paljon kyselyjä ja kannustusta. Tilanne on tullut minulle pyytämättä ja yllättäen, kuten monet asiat elävässä elämässä tulevat”.

– Perusteellisen pohdinnan jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että presidentinvaali tarvitsee oikeudenmukaisuuden äänen. Olen valmis siihen tehtävään. Tavoittelen Sdp:n presidenttiehdokkuutta ja tavoittelen sitä tosissani. Demokratia elää vaihtoehdoista.

Hänen mukaansa ”sen jälkeen, kun Suomessa viimeksi kuusi vuotta sitten käytiin presidentinvaalit, on tapahtunut paljon. Yhteistä näille kaikille tapahtumille on, että maailma, Eurooppa ja myös Suomi huutavat nyt vakautta ja toimijoita jotka haluavat edistää turvallisuutta”.

– Presidentti on paitsi ulko- ja turvallisuuspoliittinen johtaja, myös arvojohtaja. Presidentin ei pidä eikä hän voi asettua kansalaisten arjen yläpuolelle tai ulkopuolelle, Feldt-Ranta toteaa tiedotteessaan.

– Aion kampanjassani puhua vakaudesta, sotilaallisesta liittoutumattomuudesta, hyvistä naapuruussuhteista sekä Suomen roolista osana Pohjolaa. Pohjoismaat ovat monella mittarilla mitattuna huikea menestystarina, mikä ei ole sattumaa, vaan määrätietoisen yhteiskuntapolitiikan tulosta. Pidän tärkeänä myös perusteellista keskustelua globaalista oikeudenmukaisuudesta, taloudesta, kestävästä kehityksestä ja ihmisoikeuksista.

Sdp:n ehdokasasetteluun pitää ilmoittautua 26. kesäkuuta mennessä. Presidenttiehdokasehdokas tarvitsee kymmenen puolueosaston tuen. Jäsenäänestys pidetään elokuun alussa ja ehdokkaan asettaa lopulta Sdp:n puoluevaltuusto.

Aiemmin keskiviikkona Sdp:n kansanedustaja Tuula Haatainen ilmoitti pyrkivänsä presidenttiehdokkaaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)