Verkkouutiset

Eurooppa on tutkijan mukaan poliittisen islamin rekrytoinnin pesä

Euroopan on opittava virheistään, jotta uutta ISIS-järjestöä ei pääse syntymään, Alan Salehzadeh sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähi-idän ja geopoliittisten konfliktien asiantuntijan, tutkija Alan Salehzadehin mukaan kovia tappioita viime aikoina Irakin ja Syyrian ydinalueillaan kärsineen ISIS-jihadistijärjestön taru lähenee loppuaan.

– Jotta uutta, yhtä hyvin järjestäytynyttä terroristiryhmittymää ei pääsisi syntymään, on nyt korkea aika oppia virheistämme. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että länsimaat, erityisesti EU-maat, ovat olleet poliittisen islamin rekrytointien pesä, Salehzadeh kirjoittaa Iltalehden blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa terroristijärjestöjen rekrytointi Euroopassa kohdistuu poliittisen islamin kannattajiin.

– He haluavat elää yhteiskunnassa, joka noudattaa 100 % islamin sääntöjä. Tällaisia ihmisiä on Euroopassa yllättävän paljon. Ero maltillisiin muslimeihin tulee siitä, että jälkimmäiset noudattavat vain uskonnon hengellisiä oppeja ja tapoja ja haluavat elää vapaassa yhteiskunnassa.

Salehzadeh kuvaa EU-alueen poliittisen islamin kannattajia hyvin järjestäytyneiksi. Hänen mukaansa poliittisen islamin kannattajat tekevät tiiviistä yhteistyötä islamilaisissa maissa toimivien emojärjestöjen kanssa.

Alan Salehzadehin mukaan erityisesti Turkin, Iranin, Irakin, Saudi-Arabian ja Muslimiveljeskunnan järjestöt rahoittavat, aseistavat ja auttavat organisoimaan eri terroristijärjestöjen toimintaa.

Tutkijan mukaan Lähi-idässä ja Afrikassa maltilliset muslimit ja ei-uskonnolliset ihmettelevät, miksi länsimaissa asuvat poliittisen islamin edustajat ovat niin radikalisoituneita.

– Lähi-idässä ja Afrikassa islamistien määrä ja kannatus on koko ajan vähenemässä naisten koulutuksen nousun myötä. Monissa islamilaisissa maissa islamistit hallitsevat kansalaisia käyttämällä voimaa ja väkivaltaa. Uskoakseni tämä on syy sille, että niin harva alueen ihminen tuntee vetoa poliittista islamia kohti.

Länsimaissa islamistit tutustuvat Salehzadehin mukaan muiden maiden islamisteihin ja käyttävät lännen vapautta ja resursseja toteuttaakseen omia toiveitaan.

Alan Salehzadehin mielestä sharia-puolueita ja poliittista islamia saarnaavia imaameita ei pitäisi sallia lännessä. Lisäksi poliittisen islamin tukijoita tulisi hänen mukaansa valvoa entistä tiukemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)