Verkkouutiset

”Maahanmuuttajat ovat työntekijöitä, veronmaksajia ja kuluttajia”

Sirkka-Liisa Anttilan mukaan Eurooppa elää tulevat vuosikymmenet maahanmuuton kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustajat Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) ja Anne-Mari Virolainen (kok.) Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnasta toteavat eduskunnan tiedotteessa, että pakolaisten kunnollinen kotoutuminen maksaa itsensä takaisin.

– Eurooppa elää maahanmuuton kanssa tulevat vuosikymmenet. Siksi meidän täytyy panostaa pakolaisten kotoutumiseen. Maahanmuuttajat ovat työntekijöitä, veronmaksajia ja kuluttajia, Anttila totesi Euroopan neuvoston yleiskokouksessa.

Hän korosti, että tulijoiden pitää myös olla valmiita hyväksymään vastaanottavan yhteiskunnan perusihmisarvot, joihin kuuluvat tasa-arvo ja sananvapaus.

Kokouksessa käsiteltiin keskiviikkona illalla kahta maahanmuuttoa koskevaa raporttia. Toisen niistä oli tehnyt kansanedustaja Susanna Huovinen (sd.) ja toisen italialainen kansanedusta Andrea Rigoni. Parlamentaarinen yleiskokous omisti koko keskiviikkopäivän maahanmuuttoteemalle.

Anne-Mari Virolainen toivoi, että päättäjät tutustuisivat maahanmuuttoa koskeva tutkimustietoon ja tilastoihin.

– Tutkimukset osoittavat, että perheenyhdistäminen on kotouttamista parhaimmillaan, Virolainen totesi.

Hän siteerasi EU:n Mipex-tietojärjestelmää (Migrant Integration Policy Index), jonka mukaan unionin alueella pakolaisten perusoikeudet, kuten oikeus suojeluun, perheenyhdistämiseen ja minimisosiaaliturvaan, ovat pääosin hyvällä tolalla. Koulutusta vastaavan työn löytämisessä on suurempaa vaihtelua ja kielenopetusta pitäisi parantaa kaikkialla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)