Verkkouutiset

Suomalainen tunnistusjärjestelmä yhteensopivaksi EU-maiden kanssa

Suomen sähköistä tunnistamista ja sähköistä allekirjoitusta koskeva laki, eli tunnistuslaki, päivitetään vastaamaan EU-lainsäädäntöä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus esitti asiaa koskevan lain muuttamista keskiviikkona. Muutoksen olisi tarkoitus tulla voimaan 1. heinäkuuta. Lakimuutos liittyy hallituksen kärkihankkeisiin, joilla rakennetaan digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristöä ja sujuvoitetaan säädöksiä.

Lailla selvennetään kotimaisessa luottamusverkostossa toimivien tunnistusvälineiden tarjoajien ja tunnistusvälityspalvelujen tarjoajien välistä eroa ja edellytettäisiin, että palveluntarjoajat osoittavat palvelujensa olevan vaatimusten mukaisia.

Kaikkien tunnistuspalvelun tarjoajien on määrä muodostaa luottamusverkosto vuonna 2017.

Kuluttajille luottamusverkoston etu olisi Liikenne- ja viestintäministeriö mukaan se, että samoilla sähköisillä tunnisteilla pääsee useampiin palveluihin. Sähköisten palvelujen tarjoajan puolestaan ei tarvitsisi tehdä sopimuksia monien tunnistuspalvelujen kanssa, vaan yksi tunnistuspalvelujen tarjoaja voisi hoitaa sopimukset koko verkostoon.

Vuodesta 2019 lähtien ajokortti ei kelpaa tunnistusasiakirjaksi vahvaa sähköistä tunnistusvälinettä, kuten pankkitunnuksia tai mobiilivarmenteita haettaessa. Vahvan tunnistusvälineen saamiseksi henkilöllisyys olisi osoitettava passilla tai virallisella henkilökortilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)