Verkkouutiset

Etäterapia tepsii masennukseen

Videoyhteyden välityksellä annettava etäterapia on tuoreen tutkimuksen mukaan yhtä tehokas masennushoito kuin perinteinen kasvotusten annettava psykoterapia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkimuksessa kaksisataa yli 58-vuotiasta vakavaa masennusta sairastavaa satunnaistettiin joko terapeutin kanssa samassa huoneessa tapahtuvaan psykoterapiaan tai videopuheluiden avulla toteutettuun etäterapiaan. Kumpikin ryhmä sai kahdeksan hoitokertaa.

Kun tutkijat arvioivat potilaiden hoitotuloksia vuoden kuluttua terapioista, he havaitsivat masennuksen parantuneen tai lievittyneen yhtä hyvin kummassakin ryhmässä. Eroja ei ilmennyt, vaikka arvioinnissa käytettiin useita eri menetelmiä.

Tutkijat pitävät tuloksiaan todisteena niin sanotun telelääketieteen sopivuudesta iäkkäiden masennuspotilaiden hoitoon, mutta ne osoittavat myös, ettei psykoterapiamenetelmiä välttämättä tarvitse räätälöidä erikseen etäterapioita varten. Nyt tehdyssä tutkimuksessa kummatkin potilasryhmät saivat tismalleen samaa terapiaa.

Tutkimus julkaistiin Lancet Psychiatry -lehdessä. Siitä uutisoi uutispalvelu Duodecim.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)