Verkkouutiset

Politiikan huipulle – Stubbilta yllätysehdokas kokoomuksen puoluesihteeriksi

Kokoomuksen puheenjohtaja löysi ehdokkaan puoluesihteerikseen Turusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb rakentaa pala palalta uutta toimintamallia puolueelle. Yksi tällainen uusi tuulahdus on tapa valita kokoomukselle puoluesihteeri.

Puheenjohtaja halusi Nykypäivän ilmoituksessaan ”ilmiantoja” hyvistä tyypeistä – puoluesihteerin tehtävään soveltuvista henkilöistä. Sellaisia myös tuli.

– Olen erittäin kiitollinen lukuisista ehdotuksista, joita sain. Niitä tuli virallisesti yli sata, epävirallisesti vieläkin enemmän. Katsoin kaikki ehdotukset läpi ja mietin tarkkaan, kuka voisi tässä tilanteessa olla mahdollinen viemään kokoomusta eteenpäin ja lietsomaan järjestökenttää kovaan taisteluun, Alexander Stubb sanoo perjantaina ilmestyvässä Nykypäivässä.

Julkisuudessa spekuloitiin monilla enemmän tai vähemmän relevanteilla nimillä. Niiden joukossa ei ollut henkilöä, jota Stubb aikoo esittää kokoomuksen puoluesihteeriksi. Päätöksen asiasta tekee viikon päästä lauantaina kokoontuva kokoomuksen puoluevaltuusto.

Alexander Stubb kertoo nyt oman ehdokkaansa.

– Toiveenani on, että puoluevaltuusto päätyy valitsemaan puoluesihteeriksi Minna Arven. Turkulainen osaaja, vahva kokoomustausta, johtajatyyppi, tuntee kunta- ja kenttäkiemurat ja erinomainen organisointikyky. Halusin myös kertoa esityksestä etukäteen oman äänenkannattajamme kautta, jotta ei synny turhaa spekulaatiota ennen puoluevaltuuston kokousta.

Kokoomuksen tuntija

Kokoomuksessa on viime vuosina ollut tapana, että puheenjohtaja valitsee oman taisteluparinsa. Taru Tujunen oli tällainen Jyrki Kataiselle, ja nyt puheenjohtaja Stubb on löytänyt luottohenkilön vierelleen seuraavien vaalien kolkuttaessa jo ovella.

– Olen tuntenut Minnan monta vuotta. Olen ollut erittäin vakuuttunut ja vaikuttunut hänen poliittisesta pelisilmästään, tavasta käsitellä vaikeita tilanteita ja tavasta organisoida. Ne ovat kaikki ominaisuuksia, joita kokoomuksen uusi puoluesihteeri tarvitsee, puheenjohtaja Stubb perustelee.

Minna Arve on koulutukseltaan sekä kauppatieteiden maisteri että sairaanhoitaja. Hän on meritoitunut etenkin Turun kunnallispolitiikassa ja toiminut myös kokoomuksen puoluevaltuuston varapuheenjohtajana. Tällä hetkellä hän johtaa täysipäiväisesti Turun kaupunginhallitusta.

– Haluan luoda valinnallani kokoomuslaista ja ammattimaista kuvaa. Puoluesihteerin tehtävässä ei ole merkitystä sillä, miltä näyttää, vaan mitä tehdään. Jokainen organisaatio kaipaa aina välillä uutta verta ja uudistumista ja Arve on tähän erinomainen henkilö. Halusin ihmisen, joka on kokoomuksen sisältä, tuntee kentän ja poliittiset kiemurat.

Kampanjapäällikkö haussa

Stubbin linjauksissa korostuu järjestöosaaminen ja kokoomuksen tunteminen, mitä tulee uuden puoluesihteerin kriteereihin. Ne olivat myös väistyvän puoluesihteerin Taru Tujusen vahvaa osaamisaluetta.

Stubb korostaa kuitenkin, että uusi henkilö tuo oman tyylinsä.

– Jokainen puoluesihteeri tuo oman persoonansa tehtävään. Vertaukset edeltäjään ovat aina vähän epäreiluja. Minna on Minna ja Taru on Taru.

Torstaina Helsingin Sanomien kannatuskysely piti kokoomuksen edelleen kohtuullisen selvällä marginaalilla ykkösenä yli 21 prosentin kannatuksella huolimatta puolueeseen kohdistuneesta kovastakin arvostelusta.

– Sen jälkeen, jos puoluevaltuusto hyväksyy puoluesihteerin nimityksen, niin lähden yhdessä uuden puoluesihteerin kanssa hakemaan vielä yhtä uutta taisteluparia joukkueeseen eli kampanjapäällikköä, Alexander Stubb sanoo.

Puheenjohtajalla ei ole vielä kertoa nimeä, mutta varmaa on, että sellainen löytyy hyvinkin pian.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)