Verkkouutiset

Venäjän duumalta tulossa Suomen toimet tuomitseva kannanotto

Etyj-kokoukseen Helsingin matkustuskiellon saaneen Sergei Naryshkinin mukaan duuma antaa lausuman tapauksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rossiskaja Gazetan mukaan Venäjän duuman puhemies Sergei Naryshkin sanoo olevansa varma, että duuma antaa perjantaina Suomen viranomaisten toimet tuomitsevan julistuksen. Siinä käsitellään Suomen hallituksen päätöstä venäläisdelegaation jäsenten Helsingin etyj-kokoukseen pääsyn epäämisestä.

Kierroksilla olevassa lausuntoluonnoksessa todetaan, että Suomen viranomaiset eivät voi perustella asiaa joidenkin EU-maiden byrokraattisella puuttumisella parlamentaaristen elinten kansainvälisten järjestöjen työhön ja ettei täysimittainen poliittinen vuoropuhelu voi tällaisissa olosuhteissa tulla kysymykseen.

Duuman kansainvälisten asioiden valiokunnan edustajien sanotaan pitävän parlamentaarikkojen käännyttämistä epäystävällisenä.

Ulkoministeriö ilmoitti tiistaina, ettei Suomi myönnä poikkeuslupaa maahantuloon EU:n pakotelistalla oleville, jotka Venäjä ilmoitti etyjin sunnuntaina alkavaan parlamentaariseen kokoukseen. Venäjä sanoo tätä verukkeeksi. Venäjän delegaation jäsenistä viisi on pakotelistalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)