Verkkouutiset

Täysjyvävilja on tutkimuksen mukaan terveellistä

Täysjyväviljan lisääminen ruokavalioon voi tuoreen tutkimuksen mukaan pienentää sydänsairauksien ja monien muiden sairauksien vaaraa, kertoo uutispalvelu Duodecim.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Täysjyväviljan lisääminen ruokavalioon voi tuoreen tutkimuksen mukaan pienentää sydänsairauksien, mutta myös monien muiden sairauksien vaaraa ja lykätä niistä johtuvia kuolemia. Havainto tukee uutispalvelu Duodecim mukaan jo valmiiksi mittavaa näyttöä täysjyväviljojen terveyshyödyistä. Tulokset julkaistiin British Medical Journalissa.

Tutkimuksessa yhdistettiin ja analysoitiin 45 aikaisemman tutkimuksen aineistot, ja niiden perusteella hyödyt saavat henkilöt, jotka lisäävät täysjyväviljan päivittäistä saantiaan ainakin 90 grammalla eli noin kolmella leipäviipaleella. Tällöin pienenee riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja aivoverenkierron häiriöihin. Tutkimusten seurantojen aikana myös heidän riskinsä menehtyä moniin sairauksiin oli pienempi kuin henkilöiden, jotka eivät käyttäneet täysjyvätuotteita.

Yhteydet olivat vielä voimakkaampia osallistujilla, jotka söivät erittäin paljon eli jopa yli 200 grammaa täysjyväviljaa päivittäin. Yhteydet koskivat täysjyväleipää, muroja sekä tuotteita, joihin oli lisätty täysjyväleseitä.

Tutkimuksiin osallistui yhteensä yli 700 000 miestä ja naista.

Tulokset tukevat Duodecimin mukaan nykyisiä ravitsemussuosituksia. Täysjyväviljoissa on monia ainesosia, jotka voivat selittää terveyshyödyt, mutta todennäköisimmin vaikutus johtuu niiden sisältämistä ravintokuiduista.

Uutispalvelu Duodecim

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)