Verkkouutiset

Bruce Oreck: Tarkastaja piti tiskiallasta liian äänekkäänä, kylpyhuoneen tutki kahdeksan insinööriä

Entisen suurlähettilään Bruce Oreckin mielestä suomalaisten pakkomielle sääntöihin ja byrokratiaan vahingoittaa taloutta, kertoo Visio-lehti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Seitsemän vuotta Suomessa asunut entinen Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck ihmettelee suomalaisten pakkomiellettä sääntöihin.

– Ostin tiskialtaan ja tänne tuli joku tarkastaja. Hän sanoi, että se on liian äänekäs! Kuuntele, veden ääni, mitä siinä on äänekästä? Saksalainen allas, jonka olin ostanut Suomesta – come on, you must be kidding me! Ja kylpyhuonettani tutki kahdeksan insinööriä. Amerikassa olisin rakentanut talon siinä ajassa, mikä meni tämän huoneiston remonttiin, Oreck kertoo Teknologiateollisuuden Visio-lehdessä.

Oreckin mukaan pääomalla on siivet ja jotta se laskeutuisi Suomeen, investoiminen ja bisneksen teko on tehtävä helpommaksi.

– Teitä on viisi miljoonaa, kuinka asiat voivat olla vaikeampia kuin Chicagossa? Prosesseja täytyy sujuvoittaa, sillä pakkomielteenne sääntöihin ja byrokratiaan vahingoittaa talouttanne. Ajatelkaa Sibeliusta, Aaltoa, Saarista. He olivat visionäärejä ja sääntöjen rikkojia.

Oreckin mielestä Suomi junnaa lähtötelineissä. Vaikka Suomella on insinööritaitoa ja hienoja tuotteita, niiden lisäksi pitäisi tarjota palvelua ja tarinoita.

– Palvelupuoli on aivan olennaista. Päättäkää, että viiden vuoden kuluttua suomalaiset ovat maailman parhaita asiakaspalvelussa. Tehkää siitä osa kansallista ylpeyttänne ja kulttuurianne, lisätkää sen opettelu kaikkiin opintoihin. Lupaan, että se tuo vallankumouksen bisnekseen, alasta riippumatta ja melkein ilman kustannuksia.

Suomalaiset ovat brändänneet Oreckin mielestä itsensä kehnosti. Brändi ei voi hänen mukaansa perustua 75 vuotta sitten tapahtuneisiin asioihin.

– Kertokaa tarinaa. Puhukaa maailman laidalla, äärimmäisissä olosuhteissa jalostuneista arvoista – aitoudesta, puhtaudesta, rehellisyydestä. Paikasta, jossa luontoäiti on antanut parastaan, Oreck neuvoo.

Entinen suurlähettiläs kertoo jääneensä virkakautensa jälkeen synkistelevään Suomeen, koska hän on Suomen osalta optimistinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)