Verkkouutiset

Venäjän trolleja paljastanut toimittaja: PS:n ehdokkaana ollut henkilö painostaa ja ahdistelee minua

Toimittaja kertoo saaneensa yli vuoden ajan "todella häiriinnyttäviä Messenger-viestejä" julkiselta henkilöltä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Bonnierin journalistipalkinnon Venäjän trollit Suomessasarjastaan saanut Yleisradion toimittaja Jessikka Aro kertoo kokemastaan häirinnästä Facebook-päivityksessään.

Hän sanoo saamiensa viestien lähettäjän olevan perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaana äskeisissä vaaleissa ollut henkilö, jonka Aro nimeää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Toimittaja kertoo lähettäjän syyttävän häntä muun muassa Venäjä-vihan levittämisestä ja sodanjulistuksesta venäläisiä vastaan.

– Hän myös kertoo jakaneensa MV:n huumausainejuttuja Facessa. Kuulemma hän poistaisi MV-jakonsa, jos vastaan hänen viesteihinsä. Hän myös vaatii näkemyksiäni ”erilaisiin kipeisiin teemoihin” sekä lähettelee kuvakaappauksia erikoisista minuun liittyvistä feikkimeileistä. Käytännössä hän siis painostaa ja ahdistelee minua, Jessikka Aro toteaa.

Hänen mukaansa kyseinen henkilö myös valvoo kohteensa tykkäyksiä somessa.

– Jos ne eivät ole hänen mieleensä, hän lähettää suuttuneen viestin. Viestin lähetettyään hän aina blokkaa minut – ja sitten ilmeisesti aika ajoin poistaa blokin lähettääkseen taas uuden viestin ja blokatakseen minut uudestaan. En ole koskaan vastannut hänelle mitään enkä puhunut miehestä julkisesti.

Aro kirjoittaa, että henkilö tunnetaan somessa kansainvälisenä ja näkyvänä Vladimir Putinin politiikan edistäjänä ja propagandistina.

– (Hän) pyrkii systemaattisesti levittämään vääristeltyä kuvaa, jonka mukaan Suomessa järjestelmällisesti syrjitään, kiusataan ja vihataan venäläisiä sekä Venäjää.

– (Hän) on esimerkiksi toimittanut erään tekemänsä puhelunauhoituksen MV-lehteen – muutaman päivän päästä samaa vääristeltyä aihepiiriä ”Suomen Puolustusvoimien harjoittamasta venäläisten syrjinnästä” käsiteltiin huolestuneesti ja aggressiivisesti sitten Venäjän valtionmediassa – kommentaattorina mm. eräs ”akateemikko”, Jessikka Aro kirjoittaa FB:ssa.

Mainittu henkilö kommentoi Verkkouutisille, että Aron esittämät väittämät eivät ole kaikilta osin totta, muun muassa ahdistelun osalta. Henkilön mukaan Jessika Aro ei kiinnosta häntä ihmisenä, mutta hänen nimensä tulee esille, jolloin on luonnollista että hänestä puhutaan, mutta keskustelun kohde tällöin on asia eikä Aro.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)