Verkkouutiset

”Jos Hartwall Arena on pakotteiden piirissä, USA:n kansalainen ei voi olla tekemisissä sen kanssa”

Helsingin Hartwall Arenan kuulumisesta venäläisliikemiehiä rajoittaviin talouspakotteisiin on epäselvyyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Muutama viikko sitten maailmalla uutisoitiin, että amerikkalaistähtien konsertit Hartwall Arenalla voivat olla ongelmallisia Krimin vuoksi pakotteiden piiriin joutuneiden ja Arenan omistavien venäläisliikemiesten vuoksi.

Suomalainen konserttijärjestäjä Live Nation ilmoitti lopulta, etteivät pakotteet estä konsertteja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kansainvälisen lain apulaisprofessori Clif Burnsin mukaan konsertit saattavat sittenkin olla ongelmallisia. Amerikkalainen Burns edustaa usean eurooppalaisen maan yhtiöitä ja on pakoteasiantuntija. Hän kirjoittaa asiasta Export Law -blogissa.

Blogi on saanut Live Nationilta sähköposteja, joiden mukaan pakotteiden piirissä olevat Venäjän presidentti Vladimir Putinin sisäpiirin miljardöörit Boris Rotenberg, Arkadi Rotenberg ja Gennadi Timtshenko eivät omista koko Arenaa vaan ”omistajia on muutamia tusinoita”.

”Live Nationin käytettävissä olevan parhaan tiedon mukaan he (ao. venäläisliikemiehet) omistavat sata prosenttia kokonaisuudesta, joka omistaa areenasta itsestään vain vähemmistön, jonka vuoksi pakotteet eivät päde”, Live Nationin sähköpostissa todetaan.

Professori Clif Burnsin mukaan näin on todellakin todettu maailmalla asiasta uutisoitaessa.

Hän on kuitenkin havainnut tästä löytyvän Boris Rotenbergin pojan toimitusjohtaja Roman Rotenbergin esityksen, jonka mukaan omistajat ovat Timtshenko ja ”Rotenbergin perhe Långvik Capitalin kautta”.

”Jos Live Nation yrittää vakuuttaa, että Arena Events omistaa vain vähemmistön Hartwall Arenasta, se ei ole johdonmukaista Roman Rotenbergin sanoman kanssa”, Burns huomauttaa. Hän käy läpi myös muita Arenan ja Jokereiden omistustietoja.

”Jos tämä informaatio on totta, se nostaa mahdollisuuden siitä, että amerikkalaisten konsertit Hartwall Arenalla ovat ongelmallisia”, lakiprofessori kirjoittaa.

Hän huomauttaa, että Timtshenkon omistus luxemburgilaisessa omistusyhtiössä tarkoittaa yhtiön olevan pakotteiden piirissä ja se tarkoittaa myös tuon yhtiön 50 prosentin omistusta Arenassa.

”Jos Helsinki Halli (Hartwall Arena) on pakotteiden piirissä, ei USA:n kansalainen tai yhtiö voi olla tekemisissä sen tapahtumien kanssa”, professori Burns viittaa Timtshenkon omistuksiin.

Rotenbergien Långvik Capitalin kuuluminen pakotteiden piiriin jäi kirjoittajan mukaan epäselväksi, mutta ”sillä ei ole merkitystä, jos Helsinki Halli on pakotteiden piirissä Timtshenkon 50 prosentin osuuden takia”.

Kirjoittaja päättää toteamalla, että ”jos Justin Timberlake laulaa muutaman laulun Hartwallissa hänen on paras toivoa, että Live Nation on oikeassa ja Roman Rotenberg on väärässä konserttiareenan omistuksesta. Muuten Timberlake voi päätyä seuraavaksi Dennis Rodmaniksi”.

Rodman saattaa saada USA:ssa raskaat syytteet vietyään pakotteiden piirissä olevaan Pohjois-Koreaan lahjoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)