Verkkouutiset

AKT:n ex-puheenjohtajalle sakot työsyrjinnästä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n ensien puheenjohtaja Timo Rädyn 20 päiväsakon rangaistukseen työsyrjintärikoksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maksettavaa kertyi sakoista 480 euroa ja lisäksi käräjäoikeus tuomitsi Timo Rädyn korvaamaan tuhat euroa kärsimyskorvauksia työntekijälle ja maksamaan tämän yli 14 000 euron asianajokulut.

Tapauksessa Hilkka Ahde oli irtisanottu viestintäpäällikön tehtävistä liiton hallituksen kokouksessa äänestyksen tuloksena. Räty oli äänestänyt irtisanomisen puolesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Irtisanominen oli käräjäoikeudessa selvitetyn mukaan tapahtunut liiton toimintatapoihin nähden poikkeuksellisesti, eikä irtisanomisen perusteita ollut kunnolla kaikkien hallitusten jäsenten tiedossa vielä äänestyshetkelläkään.

Muutamia viikkoja aiemmin työntekijä oli saattanut kokemansa häirintäasian työsuojeluviranomaisen käsiteltäväksi ja syyttäjä katsoikin, että tämä oli nimenomaisesti ollut irtisanomisen perusteena. Räty kiisti tämän ja vetosi yleisesti luottamuspulaan työnantajan ja työntekijän välillä.

Muutama viikko irtisanomisen jälkeen liiton hallitus päätti palauttaa työsuhteen ja asiassa tehtiin sovinto, jonka työnantaja ja työntekijä allekirjoittivat. Työntekijä palasi vastaavan kaltaisiin tehtäviin kuin ennen irtisanomista.

Oikeus katsoi, että työntekijän yhteydenotto työsuojeluviranomaiseen oli irtisanomisen taustalla eikä työnantaja ollut esittänyt mitään muuta uskottavaa perustetta irtisanomiselle. Oikeus totesi myös, että asiassa tehdylle sovinnolle ei voitu antaa mitään arvoa, vaan kysymys oli lainvastaisesta menettelystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)