Verkkouutiset

Hallitukselta 12,8 miljoonaa rakennemuutoksesta kärsiville paikkakunnille

Valtioneuvosto päätti torstaina jakaa 12,8 miljoonaa euroa varoja äkillisen rakennemuutosten alueille ja toimialoille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhteensä 12,8 miljoonan euron summasta 11 miljoonaa euroa jaetaan Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksille yritysten investointi- ja kehittämishankkeiden tukemiseen äkillisen rakennemuutoksen kanssa kamppailevilla paikkakunnilla. Yli puolet jaetusta summasta menee Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan.

Lakkautettujen varuskunta-alueiden rakennemuutoksen hoitoon valtuutta myönnettiin vain Kaakkois-Suomen ja Hämeen ELY-keskuksille yhteensä 1,8 miljoonaa.

Kuluvan vuoden valtion talousarvion mukaisesta valtuudesta jätettiin vielä jakamatta noin 12,9 euroa, josta äkillisen rakennemuutoksen alueille ja toimialoille tarkoitetun valtuuden osuus on 7,2 miljoonaa euroa. Sen jakamisesta päättäminen jää työ- ja elinkeinoministeriön vastuulle.

Valtioneuvoston nimeämiä äkillisen rakennemuutoksen alueita ovat Äänekosken seutukunta ja Karkkilan kaupunki vuoden 2014 loppuun asti, Oulun seutukunta, Kemiönsaaren seutukunta ja Raaseporin seutu vuoden 2015 loppuun asti sekä Rauman ja Salon seutukunnat vuoden 2016 loppuun asti.

Valtioneuvoston nimeämiä varuskuntien lakkauttamisesta johtuvia tukialueita ovat Kauhavan ja Lahden alueet sekä Jämsän, Keuruun, Joensuun ja Kotka-Haminan seutukunnat vuoden 2015 loppuun saakka.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)