Verkkouutiset

Yle: Ruusupensaat vaarallisia lapsille – leikkipuistoja kaivurin alle

Kunnat lakkauttavat leikkipuistoja, koska niiden ylläpitäminen turvallisuusmääräysten kiristyessä on osoittautunut liian kalliiksi, kertoo Yle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Esimerkiksi Hämeenkyrön kunta Pirkanmaalla on hävittämässä yli kolmanneksen leikkipuistoistaan.

Hämeenkyrön ammattikoulun leikkipuiston nurkassa sijaitsi ruusupuska, joka tulkittiin lapsille vaaralliseksi, koska lapset voivat loukata itsensä piikkeihin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL luettelee pitkän listan turvallisuusmääräyksiä, joita kuntien on noudatettava ylläpitäessään leikkipuistoja. Tuoteturvallisuuslainsäädännön piiriin kuuluvat niin julkishallinnon kuin taloyhtiöidenkin ylläpitämät leikkikentät ja niillä sijaitsevat välineet.

THL:n listan mukaan esimerkiksi leikkivälineiden välittömässä läheisyydessä ei saa olla kiviä. Leikkipuiston tai -kentän on oltava aidattu vähintään 120 senttimetriä korkealla ja tiiviillä aidalla, jos läheisyydessä on liikenneväyliä tai vesialueita. Keinujen ja kiipeilytelineiden alustan on oltava iskua vaimentavaa materiaalia. Puistoissa tai kentillä ei saa olla myrkyllisiä kasveja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)