Verkkouutiset

Vapaa-ajattelijat tyytyväisiä: Uskonnon harjoittamiseen rajat kouluissa

Vapaa-ajattelijat ovat erittäin huojentuneita saadessaan vihdoinkin ymmärrystä vaatimuksilleen uskonnottomien ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On hyvä, että uskonnollisista tilaisuuksista, kuten kirkon työntekijöiden aamunavauksista ja kirkon jumalanpalveluksista todetaan, että ne eivät kuulu suomalaiseen kouluun, toteaa Vapaa-ajattelijat tiedotteessaan.

Vapaa-ajattelijoiden jäsen kanteli viime vuonna oikeuskanslerille helsinkiläisten koulujen tavasta järjestää uskonnollisia tilaisuuksia kouluajalla uskonnottomien uskonnonvapautta loukkaavasti ja heitä syrjivästi.

Vapaa-ajattelijoiden mukaan apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen päätös tuo yhdistyksen mielestä erittäin hyvin esiin nykyisiä ongelmia uskonnottomien kohtelussa.

– Apulaisoikeuskanslerin päätös on askel oikeaan suuntaan, mutta paljon on vielä tehtävä.

Vapaa-ajattelijat aikoo toimia aktiivisesti päätöksen periaatteiden toteuttamiseksi Suomen kouluissa.

– Suomessa asuu paljon uskontokuntiin kuulumattomia ihmisiä, jotka haluavat elää uskonnottomina ilman painostusta uskonnonharjoitukseen. He haluavat myös pitää uskonnottomuutensa omana tietonaan. Apulaisoikeuskanslerin päätös mahdollistaa tämän toteutumisen ainakin kouluissa, toteaa Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)