Verkkouutiset

”Uusia mahdollisuuksia Suomelle” – ministeri Toivakka USA:han edistämään cleantech-vientiä

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan mukaan Yhdysvaltain merkitys Suomen viennille on jatkuvassa kasvussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok.) matkustaa Yhdysvaltoihin edistämään suomalaisten cleantech-yritysten vientiä.

Los Angelesiin ja Palo Altoon 18.–21.3. maaliskuuta suuntautuvalla Team Finland -vienninedistämismatkalla markkinoidaan suomalaista osaamista alueelle, joka on mahdollisesti maailman merkittävin puhtaan energian, rahoituksen ja tutkimuksen keskittymä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Ei ole sattumaa, että teen merkittävän vienninedistämismatkan juuri Yhdysvaltoihin. Maailman suurimpana taloutena Yhdysvaltain merkitys Suomen viennille on jatkuvassa kasvussa, ja moni suomalainen toimija onkin investoinut maahan – jopa 9,6 miljardin euron arvosta, Toivakka toteaa tiedotteessaan.

Kalifornian talous kasvaa Yhdysvaltain keskiarvoa nopeammin ja seuraavien viiden vuoden aikana Kaliforniassa suunnitellaan käytettävän jopa 120 miljardia dollaria puhtaan teknologian toimialalle. Suomea ja Kalifornian toimijoita yhdistävät puhtaiden teknologioiden liiketoimintaa tukeva politiikka kaikilla tasoilla, huipputeknologioiden keskittymät, vihreästi ajatteleva väestö sekä innovatiivisuus.

– Tämä avaa uusia vienti- ja yhteistyömahdollisuuksia suomalaiselle osaamiselle erityisesti puhtaan energian tuotantoon sekä sähköiseen liikenteeseen liittyvissä hankkeissa, Toivakka kertoo.

Los Angelesissa ja Palo Altossa yritysdelegaatio koostuu seuraavista yrityksistä: BusinessOulu, Capmunda Oy, Cleantech Invest Oy, Eera Oy, Energiakolmio Oy, Fortum Markets Oy, eMobility, Häme University for Applied Sciences HAMK, Liikennevirta Oy, Management Institute of Finland, MIF Oy, NaturVention Ltd., Neste Oil, Nokeval Oy, People Group Academy Oy, Solar Fire Concentration Oy, St1 Biofuels Oy, Verte Oy.

Yhdysvalloista ministeri Toivakka jatkaa vienninedistämismatkalle Meksikoon 22.–26. maaliskuuta, jossa mukana on yrityksiä meriteollisuuden, ICT- sekä koulutusviennin aloilta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)