Osmo Soininvaara arvostelee toimeentulotukea KL:ssä - sen takia ei hiilikellarin perähuonettakaan alle 700 euron

Osmo Soininvaaran mukaan Helsingin ydinkeskustassa hintojen nousu tulee jo vastaan.

  • LKS 20170118 - Sosiaali- ja terveysalan laitosten tilannetta selvittänyt valtiotieteen lisensiaatti Osmo Soininvaara raporttinsa tiedotustilaisuudessa Helsingissä 18. tammikuuta 2017. Soininvaaran selvityksen mukaan lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean päätoimipaikan tulisi sijaita Helsingissä. LEHTIKUVA / JARNO MELA

    Osmo Soininvaara.

    ()

Osmo Soininvaaran mukaan Helsingin ydinkeskustan asuntojen hintojen nousu on tullut jo vastaan. Soininvaara suositteleekin Kauppalehdessä etsimään sijoitusasuntoa esimerkiksi Roihuvuoresta tai Laajasalosta.

Soininvaaran mukaan Töölössä ja Kruunuhaassa asunnot ovat jo löytäneet hintahuippunsa. Sen sijaan Kalliossa ja Vallilassa hinnat nousevat vielä. Tilastokeskuksen mukaan asuntojen hinnat ovat pääkaupunkiseudulla nousseet 2,8 prosenttia maaliskuusta huhtikuuhun. Muualla hintataso on vastaavasti laskenut 0,4 prosenttia.

Soininvaara torjuu sen ajatuksen, ettei pääkaupunkiseudulle voisi muuttaa muualta työn perässä kalliin asumisen vuoksi. Soininvaaran mukaan tuista ongelmallisin ei ole asumistuki, vaan toimeentulotuki, jossa hyväksyttävä vuokrataso on korkeampi.

– Sen takia Helsingistä ei löydy minkäänlaista hiilikellarin perähuonettakaan, joka olisi alle 700 euroa, Soininvaara täräyttää.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.