Verkkouutiset

Kokoomuksen Wille Rydman: Laittomat maahantulijat jättävät varjoonsa pakolaisleireillä asuvat

Kansanedustaja Wille Rydman pelkää, että Dublin-menettelystä lipsuminen EU:ssa johtaa turvapaikkahakemusten pallotteluun jäsenvaltioiden kesken.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman vaatii, että EU-maat sitoutuvat turvapaikka-asioissa Dublin-menettelyn noudattamiseen.

Dublin-periaatteen mukaan ensimmäinen EU-maa, johon turvapaikanhakija saapuu tai jossa hän hakee turvapaikkaa, on vastuussa hakemuksen käsittelystä. Mikäli turvapaikanhakija myöhemmin hakee turvapaikkaa jostain muusta EU-maasta, voidaan hänet palauttaa hakemuksen käsittelystä vastaavaan maahan.

– Dublin-menettelystä on erityisen tärkeää pitää kiinni nyt, kun Eurooppaa koettelee ennennäkemättömän suuri laittoman maahantulon aalto. Menettelyyn sitoutuminen vähentää päällekkäisiä turvapaikkahakemuksia ja nopeuttaa perusteettomien hakemusten käsittelyä, Rydman toteaa tiedotteessaan.

Rydman pelkää, että Dublin-menettelystä lipsuminen johtaisi Euroopassa kaoottiseen tilanteeseen, jossa turvapaikkahakemuksia pallotellaan jäsenvaltiosta toiseen.

Kansanedustajan mukaan jäsenvaltioilla on paremmat kannusteet huolehtia ulkorajavalvonnastaan ja laittoman maahantulon estämisestä, kun vastuumaaksi on selvästi määritelty se maa, johon turvapaikanhakija ensimmäiseksi saapuu.

– Kansalaisten luottamus Euroopan unioniin voi perustua vain siihen, että yhteisesti sovitusta pidetään kiinni. Tämä koskee yhtä hyvin kasvu- ja vakaussopimusta kuin turvapaikkahakemusten käsittelyperiaatteitakin. Jäsenvaltioille kuuluvia vastuita ei pidä laajentaa yhteisvastuuksi sen enempää talous- kuin turvapaikkakysymyksissäkään, Wille Rydman linjaa.

Rydman pelkää todellisten hädänalaisten jäävän nykytilanteessa perusteettomien turvapaikanhakijoiden varjoon. Kansanedustajan mukaan on ilmeistä, että laittomasti maahan tulevista turvapaikanhakijoista huomattavan suuri osa ei täytä turvapaikan myöntämisen kriteereitä.

– On huolestuttavaa, jos kirjavista taustoista tulevat laittomat maahantulijat vievät Euroopan resurssit ja jättävät varjoonsa pakolaisleireillä asuvat ihmiset, jotka kiistatta ja todistettavasti ovat hädänalaisia ja vaarassa omissa kotimaissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)