Verkkouutiset

Asiantuntija AL:lle: Naisvangit ovat poikkeuksellista sakkia

Asiantuntijoiden mukaan vankeinhoidossa on otettava huomioon sukupuolten väliset eroavuudet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Naisvangit tietävät jo muutenkin olevansa poikkeuksellista sakkia. Kun heitä ripotellaan pienille osastoille, se vielä alleviivaa heidän erilaisuuttaan. Keskitetyssä naisvankiyksikössä pystytään hyödyntämään vertaisuutta, sanoo Aamulehden haastattelema Vanajan avovankilan johtaja Kaisa Tammi-Moilanen.

Hämeenlinnan vankisairaalan ylilääkäri Päivi Viitasen mukaan vankeinhoidossa on otettava huomioon sukupuolten väliset eroavuudet.

– Naisvangeilla on päihdeongelmien lisäksi paljon persoonallisuushäiriöitä, jotka vaativat raskasta hoitoa. Päälle tulevat raskaudet ja gynekologiset asiat, joten henkilökunnan on kyettävä laaja-alaiseen työskentelyyn, Viitanen toteaa.

Sekä Moilanen että Viitanen puhuvat keskitetyn naisvankilan puolesta. Hämeenlinnan vankilassa istuu tällä hetkellä tuomiotaan 90 ja Vanajan avovankilassa 50 naista. Loput sata naisvankia on hajasijoitettu muihin Suomen vankiloihin.

– Suomessa on jostain syystä kovin vaikea ymmärtää, että sukupuolella on väliä vankeinhoidossa. Vankilaan päätyvät naiset ovat olleet hyvin alisteisessa asemassa, joten kanssakäyminen miesvankien kanssa voi olla hyvin traumaattista, Tammi-Moilanen huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)