Verkkouutiset

Arkkipiispa heitti Stubbille ”kolme pointtia” kirkon yhteiskunnallisesta roolista

Pääministeri Alexander Stubb ja arkkipiispa Kari Mäkinen pohtivat maanantaina Sanomatalon Mediatorilla kirkon roolia yhteiskunnassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arkkipiispa Kari Mäkisen mukaan kirkolla pitää olla kriittinen rooli suhteessa valtiovaltaan.

– Kirkon täytyy tuoda esille se, että yhteiskunnan tilaa täytyy katsoa kaikkein heikointen näkökulmasta, Mäkinen sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Arkkipiispa Kari Mäkinen ja pääministeri Alexander Stubb (kok.) keskustelivat maanantaina Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä kenen ääni kuuluu kirkossa ja yhteiskunnassa -keskustelutilaisuudessa.

Stubb (kok.) totesi kirkon ottavan toiminnassaan huomioon yhteiskunnan heikoimmat.

– Kirkko on ollut historian saatossa se hengellinen koti, kasvattaja ja kulttuuri, joka on vienyt meidät eteenpäin. Nykyään kirkon rooli muuttaa muotoaan, koska me olemme ehkä menossa enemmän kohti tapakristillistä yhteiskuntaa, jossa on olemassa tietyt perusarvot, jotka perustuvat kristinuskoon. On paljon ihmisisä, jotka ovat kirkon jäseniä ainoastaan sen tavan takia, Stubb totesi.

Siten kirkko ottaa Stubbin mielestä uudenlaista roolia.

– Se tulee toki mukaan hengellisesti ja kertoo omista arvoistaan ja uskoistaan, mutta samalla se tekee paljon hyvää. Kun minä näen sanan kirkko, minulle tulee hyvä mieli, koska tiedän mitä kirkko tekee nuorten keskuudessa, ulkomaanavun kautta, diakonian kautta ja ihmisille hengellisesti, Stubb kertoi.

– Siinä mielessä kirkko ottaa yhteiskunnallisen roolin, joka on myös osittain se tehtävä, joka valtion pitäisi ottaa.

Mäkinen pääsi esittelemään Stubbille kolme pointtiaan kirkon uskonnollisesta roolista yhteiskunnassa.

– Ensimmäinen on se, että kirkko on uskon yhteisö ja se tarkoittaa sitä, että me pidämme jumalanpalveluksia ja kirkko on se yhteisö, joka pitää yllä vuoropuhelua Jumalan kanssa.

Toisena pointtina Mäkinen kertoi kirkon seurakunnista, jotka ovat osallisina monissa verkostoissa tehden nuorisotyötä, diakoniatyötä, perheneuvontaa ja papiston työtä. Kirkko on siten pitämässä yllä yhteiskunnan perusstruktuuria.

– Kolmas on se, että näistä kahdesta lähtökohdasta meille tulee perspektiiviä ja sitä kautta osallistumme julkiseen keskusteluun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)