Verkkouutiset

SS: Reserviläisten kiinnostus kertauskutsuja kohtaan romahti

Varusmiespalveluksen käynyt voi kieltäytyä reservistä ja sitä kautta esimerkiksi kertausharjoituksista hakemalla täydennyspalvelukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusvoimien reservistä on tänä vuonna halunnut päästä pois enemmän varusmiespalveluksensa suorittaneita kuin koskaan aiemmin Siviilipalveluskeskuksen historiassa.

Täydennyspalvelukseen oli hakenut 317 reserviläistä 18. joulukuuta mennessä. Viime vuonna reserviläisyytensä siviilipalvelukseksi halusi muuttaa 72 henkeä.

– Tänä vuonna tahti rupesi näkymään jo alkuvuodesta. Aika räjähdysmäinen kasvu on ollut, kertoo Savon Sanomien haastattelema Siviilipalveluskeskuksen johtaja Mikko Reijonen.

Varusmiespalveluksen käynyt voi kieltäytyä reservistä ja sitä kautta esimerkiksi kertausharjoituksista hakemalla täydennyspalvelukseen. Viiden päivän täydennyspalveluksen jälkeen reserviläinen siirtyy asevelvollisesta siviilipalvelusvelvolliseksi.

– Suurin yksittäinen tekijä on, että kun on paljon kertausharjoituksia, hakeudutaan herkemmin myös pois reservistä. Yleisimmin se menee niin, että jos kertauskutsu ei sovi elämäntilanteeseen tai omaan ajatusmaailmaan, siitä yritetään ensin saada vapautusta työnantajan todistuksella. Jos se ei onnistu, saatetaan lähteä täydennyspalvelukseen, Reijonen selvittää.

Yli 300 hakemusta ei ole tullut koskaan aiemmin. Viimeisen kymmenen vuoden aikana täydennyspalvelukseen on hakeutunut keskimäärin 160 reserviläistä vuodessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)