Verkkouutiset

Kansalaispuolueeen mukaan rajavalvonnalla on mahdollista hallita keitä Suomen maaperällä oleskelee

Tiedustelulainsäädännön uudistaminen on kansalaispuolueen puheenjohtajiston mukaan uhka yksityisyyden suojalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansalaispuolue näkee rajavalvonnan tiedustelulainsäädännön tarkistamista tärkeämpänä toimenpiteenä. Tiedustelulainsäädännön uudistamista kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus sen sijaan pitävät uhkana yksityisyyden suojalle.

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläisen mielestä lakiehdotuksen merkittävin asia on, että viranomaiset saisivat oikeuden seurata luottamuksellista viestintää ilman konkreettista rikosepäilyä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Ovien avaaminen ”isoveli valvoo” –yhteiskunnalle on suuri vaara kansalaisvapauksillemme. Sillä ei myöskään saavutettaisi uudistuksen julkilausuttuja tavoitteita, sillä aikaisempien Euroopan terrori-iskujen tekijät ovat poikkeuksetta olleet jo entuudestaan viranomaisten tiedossa, sanoo Kilpeläinen puolueen tiedotteessa.

– Rajavalvonnan palauttaminen kaikille rajoillemme antaisi mahdollisuuden hallita sitä, kuka Suomen maaperällä oleskelee. Tämä yhdistettynä laittomasti Suomessa oleskelevien henkilöiden poistamiseen maasta on avain tehokkaaseen terrorismin ennalta ehkäisyyn, perustelee Kattelus.

– Suomen itsenäisyydestä ja poliisin riittävistä resursseista kiinni pitämällä on kansalaistemme turvallisuudesta mahdollista huolehtia jo nyt ilman tiedustelulainsäädännön muutosta. Uusi tiedustelulaki tulisi varmasti lisäämään suojelupoliisin määrärahan tarvetta, mikä epäilemättä olisi pois peruspoliisityöstä ja heikentäisi kansalaisten turvallisuudentunnetta entisestään, jatkaa Kattelus.

Kansalaispuolue tuomitsee eduskuntapuolueiden innon edistää kiireellä ja perusteettomasti kansalaisten yksityisyyden suojaa heikentävää uudistusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)