Verkkouutiset

AL: Helteistä kärsivien ahdinko jatkuu – jäähdyttävä ilmastointi yleistyy hitaasti

Useissa Tampereen rakennuksissa ei ole jäähdyttävää ilmastointia lainkaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suurimmassa osassa Tampereen rakennuksista on käytössä vain ilmanvaihtojärjestelmä. Se kierrättää ulkoa tulevaa ilmaa, mutta ei viilennä sitä.

– Jos ilmastointiin ei ole erikseen rakennettu jäähdytystä, silloin se ei jäähdytä, kertoo Aamulehden haastattelema Tampereen kaupungin Tilakeskuksen toimitusjohtaja Virpi Ekholm.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ekholmin mukaan syy on se, että suurin osa rakennuksista on vanhoja.

– Rakennusaikana ei ole katsottu, että jäähdytysjärjestelmä on tarkoituksenmukainen.

Ekholmin mukaan useimpiin uusiin rakennuksiin, kuten vanhainkoteihin, sairaaloihin ja toimistoihin, rakennetaan jäähdytysjärjestelmä. Ihmiset oleskelevat tämän kaltaisissa rakennuksissa pitkiä aikoja.

Kaikkiin uudisrakennuksiinkaan jäähdytysjärjestelmää ei kuitenkaan tule. Käytännössä jäähdytysjärjestelmän asentamista harkitaan usein uudisrakennuskohteisiin ja rakennuksiin, joille tehdään perusparannus. Perusparannus tehdään rakennukselle noin 30 vuoden välein.

Ekholmin mukaan jäähdytysjärjestelmä on mahdollista asentaa myös perusparannusten välillä, mutta käytännössä siihen ollaan harvoin valmiita laittamaan rahaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)