Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Yrittäjät vaatii tehokkaampaa työttömyyskassojen valvontaa

Finanssivalvonnan pitäisi pontevammin edellyttää, että kassojen jäsenmaksut kerrotaan selkeästi, sanoo Suomen Yrittäjät.

– Ammattiliittojen jäsenyyttä ei myöskään pidä myydä väärin perustein työttömyysturvalla, jota liitto ei anna saati rahoita, toteaa Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen.

Hänen mukaansa monet ammattiliitot koplaavat harhaanjohtavalla tavalla kassan ja liiton jäsenyydet, vaikka kyseessä on eri asiat.

– Haluamme kitkeä harhauttavaa markkinointia, joka on osaltaan johtanut siihen, että Suomessa työmarkkinajärjestöillä on liikaa valtaa, Mäkynen sanoo.

Finanssivalvonta on yrittäjäjohtajan mukaan tässä avainasemassa.

– Tarvitsemme uudistuksia ja niistä keskustelua, jotta kasvu jatkuu, työllisyys vahvistuu, työmarkkinat uudistuvat ja julkinen talous saadaan kuntoon. Ei pidä kuvitella, että Suomen talousongelmat on ratkaistu.

Suomen Yrittäjät esitti toissa viikolla jäsenilleen, että nämä maksaisivat työsuhde-etuna henkilökunnalleen työttömyyskassan jäsenmaksun riippumattomaan Yleiseen työttömyyskassa YTK:hon. Etu olisi tarjolla syrjimättä kaikille työntekijöille riippumatta heidän järjestäytymisestään.

Lähes viidennes työntekijöistä on ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulkopuolella, vaikka kaikki rahoittavat järjestelmää.

– On vastuullista huolehtia henkilökunnan muutosturvasta, koska yksikään yritys ei ole turvassa muuttuvien markkinoiden paineelta, Mäkynen sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt