Hammaslääkäri työssään Fredent Erikoishammaslääkäriklinikalla Helsingissä 6. helmikuuta 2013. LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ

Yrittäjät TE:lle: Valtion tulisi kustantaa yksityisten sote-yritysten maskit

Yrittäjien mukaan suojavarusteita tulisi saada hankkia verovapaasti.

Helsingin yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen vetoaa tällä viikolla annettuun maskisuositukseen sanoen, että valtion tulisi kustantaa yksityisissä sosiaali- ja terveysalan yrityksissä, kuten terveydenhuollossa ja vanhainkodeissa, käytetyt maskit, Talouselämä uutisoi.

Maskeista on Laaksosen mukaan tulossa suuri menoerä yrityksille. Myös muiden kuin sote-alan yritysten tulisi Laaksosen mukaan voida hankkia suojavarusteita henkilökunnalleen verovapaasti niin kauan kuin epidemia kestää.

– Verottaja on linjannut alkuviikosta, että työnantajat voivat verovapaasti jakaa työntekijöilleen kasvomaskeja, mutta sehän tarkoittaa, että jossain kohtaa työnantajan pitää hankkia maski. Yrityksien kustannukset hankinnoissa kasvavat, kaikkien yritysten kassat eivät kestä jo tässä valmiiksi muuttuneessa tilanteessa – tähän myös yrityksen kaipaavat verohuojennusta, Laaksonen toteaa.

Kasvomaskisuositus tuli Suomessa voimaan torstaina. Yritysten lisäksi maskeja ostavat myös yksityishenkilöt, esimerkiksi joukkoliikenteen käyttämistä varten. Laaksosen mukaan maskien hinnat saattavatkin kasvavan kysynnän vuoksi nousta.

Maskisuosituksella voi olla myös muita vaikutuksia. Se voi pitemmällä aikavälillä vähentää ihmisten liikkumista ja esimerkiksi erilaisten palveluiden käyttämistä, joskaan sitä ei voida vielä sanoa varmasti.

– Seuraavat viikot tulevat näyttämään sen suunnan, miten maskisuositus vaikuttaa ravintolapuoleen, Laaksonen toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt