X
SULJE MAINOS
Tietojen esittämisessä asiakkaille oli parantamisen varaa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Yli sata taksia tarkastetiin – joka neljännellä rikkeitä tai puutteita

Oulussa tehdyssä tehovalvonnassa paljastui runsaasti huomautettavaa.

Oulun poliisilaitos, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Verohallinto ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue valvoivat viikonloppuna taksiliikennettä Oulun seudulla. Yhteisvalvonnassa tarkastettiin toista sataa taksia, joista yli neljänneksessä oli huomautettavaa – etenkin tietojen esillä pitämisessä oli puutteita. Seuraamuksia määrättiin 22 taksin kohdalla. Viisi ajoneuvoa määrättiin ajokieltoon.

Viikonlopun aikana Oulun seudulla tarkastettiin yhteensä 103 taksia. Seuraamuksia määrättiin 22 kpl. Viisi ajoneuvoa määrättiin ajokieltoon.

Verottajan tiedotteen mukaan valvonnassa havaittiin muun muassa katsastamattomia autoja, maksamattomia ajoneuvoveroja, rekisteröinnin virheitä ja yksi epäily luvattomasta taksiliikenteestä.

Kaikkia edellä mainittuja havaittiin kuitenkin korkeintaan muutamia. Ylivoimaisesti yleisintä oli puuttelinen tietojen antaminen.

Kuljettajan nimi ei ollut matkustajan nähtävillä 18 tapauksessa ja luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot puuttuivat 11 taksista. 12 taksin kohdalla kuljettajalla ei ollut esittää taksiliikennöintiin oikeuttavaa asiakirjaa.

Kaksipäiväisessä ratsiassa tarkastettujen taksien asiat olivat viranomaisten mukaan pääasiassa kunnossa, eikä mitään liikenneturvallisuutta vaarantavaa havaittu. Ajoneuvokalusto oli hyväkuntoista ja liikennekelpoista, lukuun ottamatta muutamaa katsastamatonta taksia. Taksinkuljettajien ajolupa löytyi kaikilta tarkastetuilta kuljettajilta, ja jokaisesta tarkastetusta taksista löytyi myös taksivalaisin.

Valvonnassa havaittiin kuitenkin kaksi taksikäytössä olevaa ajoneuvoa, joita ei oltu rekisteröity luvanvaraiseen käyttöön. Usein myös mukana pidettävää liikennöintiin oikeuttavaa asiakirjaa ei pystytty esittämään. Tarkastuksissa oli myös säännönmukaista, että kuljettajat eivät tienneet minkälaisia asiakirjoja heidän pitää esittää valvojalle. Poliisi korostaakin taksiliikennöintiin oikeuttavien asiakirjojen hyvässä järjestyksessä pitämistä, sillä niiden etsiminen pitkittää tarkastusten suorittamista.

– Oulun poliisi teki takseihin vastaavan valvontaiskun pari viikkoa sitten. Sen löydökset olivat yhteneväiset tämän kertaiseen. Siksi nyt tarkastuksissa havaittujen puutteiden suuri määrä yllätti, sanoo ylikonstaapeli Petri Åkerman.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt