Verkkouutiset

Yli puolet venäläisistä haluaa Neuvostoliiton takaisin

Aiempaa useampi venäläinen haikailee paluuta Neuvostoliiton päiviin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Peräti 58 prosenttia venäläisistä on sitä mieltä, että Neuvostoliiton romahdus oli negatiivinen asia ja että se olisi voitu välttää.

Asia ilmenee itsenäisen Levada-tutkimuslaitoksen kyselystä. Kyselyyn vastanneista niin ikään 58 prosenttia haluaisi, että Neuvostoliitto palautettaisiin takaisin. Vastaajista 45 prosenttia oli kuitenkin sitä mieltä, että moinen olisi nykyisin mahdotonta, vaikkakin toivottavaa.

Vastaajista 28 prosenttia suhtautui Neuvostoliiton sortumiseen täysin myönteisesti. 16 prosentin mielestä kyseessä on liian monimutkainen asia että siihen voisi ottaa kantaa.

Hieman yli puolet vastaajista oli sitä mieltä, että Neuvostoliiton romahdus olisi voitu välttää. Kolmanneksen mukaan se oli kuitenkin väistämätöntä.

Levadan asiantuntijat arvioivat nostalgisen suhtautumisen neuvostoaikoihin olevan Venäjällä suurimmillaan viiteen vuoteen. Toisaalta korkeimmillaan vuonna 2000 peräti 75 prosenttia venäläisistä suhtautui myönteisesti Neuvostoliiton palauttamiseen. Tuolloin Neuvostoliiton kaatumisesta oli vasta yhdeksän vuotta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)