Koululaisia Wuhanissa. / STR / AFP / LEHTIKUVA

Wuhanissa uusi pelko: 6,5 miljoonaa koronatestiä reilussa viikossa

Pandemian lähtökaupunkiin pystytettiin satoja koppeja testausten vauhdittamiseksi.

Koronaviruksen alkuperäisessä epidemiakeskuksessa Wuhanissa on kiihdytetty virustestausta toisen tautiaallon torjumiseksi.

Kiinan valtionmedian mukaan kaupungissa otettiin massiiviset 6,5 miljoonaa Covid-19-testiä vain yhdeksän päivän aikana. Kampanjan myötä yli puolet Wuhanin 11 miljoonasta asukkaasta testattiin.

Testeissä havaittiin 198 oireetonta koronavirusinfektiota.

Yhteisötartuntoja ei havaittu noin kuukauteen karanteenin purkamisen jälkeen huhtikuussa. Viranomaiset määräsivät massatestauksen reaktiona toukokuun alussa havaittuun kuuden tautitapauksen ryppääseen yksittäisellä asuinalueella.

CCTV-kanavan mukaan yli 80 prosenttia Wuhanin väestöstä on testattu toukokuun puolivälin jälkeen.

Kiinan testausmäärät ovat huomattavasti suurempia kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, jossa on tehty koko pandemian aikana yhteensä 14,1 miljoonaa virus- ja vasta-ainetestiä.

Ympäri Wuhania on rakennettu erityisiä testauskoppeja prosessin vauhdittamiseksi. Viranomaiset ovat myös keränneet esimerkiksi ikääntyneiden ja liikuntaesteisten näytteitä kotiovelta käsin.

CNN:n mukaan testauksia on nopeutettu keräämällä yksittäisiä näytteitä yhteisiin näyte-eriin. Kaikki ryhmään kuuluneet henkilöt testataan erikseen, jos jokin näytteistä on positiivinen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt