Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Vuosaaren saapuneella rahtilaivalla 11 koronatartuntaa

Pietarista Vuosaaren satamaan 30.4. saapuneen Valencia Express -rahtilaivan miehistöstä 11 on koronatartunta.

Helsingin kaupungin mukaan sairastuneet on asetettu eristykseen ja altistuneet karanteeniin laivalle. Kaikille miehistön jäsenille tehtiin koronatesti sunnuntaina 2.5.

Yksi rahtilaivan miehistön jäsenistä sairastui Pietarissa. Kaikille miehistön jäsenille tehtiin Pietarissa koronatesti. Sairastuneen lisäksi neljällä miehistön jäsenellä todettiin tuolloin koronavirustartunta.

Rahtilaiva saapui Vuosaaren satamaan Pietarista 30.4. iltapäivällä. Laivan saapumisesta oli tehty ohjeiden mukaisesti meriterveysilmoitus ennen satamaan saapumista. Helsingin epidemiologisella toiminnalla oli tieto laivan saapumisesta ja siitä, että laivalla on koronavirustartunnan saaneita. Laivalla on 24 miehistön jäsentä.

– Ensivaiheessa varmistimme sairastuneiden voinnin. Tämän jälkeen asetimme sairastuneet eristykseen ja altistuneet karanteeniin laivalle. Eristys ja karanteeni pystytään toteuttamaan laivalla, koska kaikilla miehistön jäsenillä on oma hytti, kertoo Helsingin kaupungin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi.

Eilen sunnuntaina miehistön jäsenille tehtiin uusi koronatesti.

– Aiemmin todettujen neljän tartunnan lisäksi todettiin seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Yksi miehistön jäsen on Helsingissä sairaalahoidossa, Isosomppi sanoo tiedotteessa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt