Verkkouutiset

Vladimir Putin väläytti ydinaseen käyttämistä ISIS:tä vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin huomautti, että Venäjän uudet risteilyohjukset voidaan varustaa sekä ydinkärjillä että tavallisilla taistelukärjillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä ilmoitti tiistaina iskeneensä Isistä vastaan sukellusveneestä ammutuilla risteilyohjuksilla. Venäjän presidentti Vladimir Putin mukaan uudet risteilyohjukset voidaan varustaa ydinkärjillä.

– Meidän on analysoitava taistelukentän tapahtumia ja sitä, kuinka aseet toimivat, Putin sanoi kokouksessaan puolustusministeri Sergei Shoigun kanssa.

Venäjän valtion media RT on uutisoinut asiasta tässä otsikoiden juttunsa ”toivottavasti ydinaseita ei tarvitse (käyttää) ISIS:tä vastaan – Putin”. RT luonnehtii uutisessaan ydinasekommenttia ”merkittäväksi huomautukseksi”.

– Kalibr- (sukellusveneestä laukaistava ohjus) ja KH-101-ohjukset (ilmasta laukaistava ohjus) ovat osoittautuneet moderneiksi ja erittäin tehokkaiksi, ja nyt me tiedämme sen varmuudella. Nämä täsmäaseet voidaan varustaa tavallisilla taistelukärjillä ja ydinkärjillä. Tämä ei tietenkään ole tarpeellista taistelussa terroristeja vastaan ja toivon, että niitä (ydinkärkiä) ei koskaan tulla tarvitsemaan, Vladimir Putin totesi suoran lainauksen mukaan.

Venäjä aloitti ilmaiskut Syyriassa syyskuun lopussa. Venäjän mukaan iskut kohdistetaan jihadistijärjestö Isisiä vastaan, mutta länsivaltojen ja Syyrian lukuisten oppositioryhmien mukaan Venäjä on iskenyt lähinnä muita presidentti Bashar al-Assadin hallintoa taistelevia oppositioryhmiä vastaan. Venäjä tukee Syyrian presidentti Bashar al-Assadin joukkoja Syyrian kriisissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)