X
SULJE MAINOS
Ville Skinnari. LEHTIKUVA / MIKA KANERVA

Ville Skinnari: Investoitava vihreään talouteen kehittyvissä maissa

Kehitysministerit keskustelevat eurooppalaisesta kehitysrahoituksesta.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) osallistuu epäviralliseen EU:n kehitysministereiden videokokoukseen torstaina 29. huhtikuuta. Ministerit käsittelevät eurooppalaisen kehitysrahoituksen rakenteen kehittämistä.

Suomi pitää EU:n ulkoisen rahoitustoiminnan tehostamista tärkeänä ja näkee mahdollisuuksia lisätä eurooppalaisten investointien vaikuttavuutta ja näkyvyyttä kehittyvissä maissa. Kehitysministerit pohtivat myös keinoja kohdentaa rahoitusta paremmin köyhimpiin ja hauraisiin valtioihin.

– On tärkeää investoida kehittyvissä maissa vihreään ja kestävään talouteen, erityisesti koronapandemian jälkeen. Eurooppalaisen kehitysrahoituksen rakenteita ja vaikuttavuutta tulisi kehittää siten, että kokonaisuus vastaa paremmin EU:n taloudellista panosta kehitysrahoitukseen maailmanlaajuisesti, ministeri Skinnari toteaa tiedotteessa.

Eurooppalaisen kehitysrahoituksen rakenteen kehittämisessä ja EU:n ulkoisten investointien toteutuksessa Euroopan investointipankin (EIP) ja Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin (EBRD) välinen yhteistyö ja työnjako ovat avainasemassa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt