X
SULJE MAINOS
Simon Elo. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Vihreät ja vasemmisto olivat selvittämässä aborttien rajoittamista”

Simon Elo muistuttaa oppositiopuolueiden 2011 hyväksyneen hallitusohjelman, jossa selvitettiin aborttioikeuden rajoittamista.

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo muistuttaa twitterissä ulkoministeri Timo Soinin (sin.) eroa vaatineita oppositiopuolueita siitä, että nämä suostuivat itse Jyrki Kataisen 2011 hallituksen ohjelmassa selvittämään aborttioikeuden rajoittamista.

– Vihreät ja vasemmistoliitto hyväksyivät viime hallituksessa hallitusohjelman, jossa selvitettiin aborttioikeuden rajoittamista. Ja nyt pauhaavat asialla ulkoministeri Soinia vastaan, joka ei ole esittänyt lakimuutoksia. O tempora, o mores, Elo twiittaa.

Hallitukseen 2011-2014 kuuluivat kokoomuksen lisäksi SDP, vihreät, RKP, kristillisdemokraatit ja vasemmistoliitto.

Hallitusohjelman kirjauksen mukaan ”Selvitetään, onko tarvetta ja mahdollisuuksia säätää sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstölle oikeus eettisin perustein kieltäytyä jonkin työtehtäviin kuuluvan toimenpiteen suorittamisesta ja miten asiakkaiden ja potilaiden turvallisesta hoidosta ja palveluista tuolloin huolehdittaisiin.”

Hallitusohjelmaan on myös kirjattu, että ”Pyritään vähentämään raskaudenkeskeytyksiä. Taataan raskaudenkeskeytykseen hakeutuneen asiakkaan neuvonnan ja tuen saanti koko hoitoketjussa. Selvitetään, onko tarvetta muuttaa raskauden keskeytyksen myöhäisintä viikkorajaa koskevaa lainsäädäntöä.”.

Asian nosti esille myös kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä Uuden Suomen blogissaan. Hänen mukaansa ”luottamusäänestys oli pelkkää vasemmistovihreän opposition peliä”.

– Kirjaus oli tuolloin kristillisdemokraattien vaatimus, mutta hyväksyessään hallitusohjelman nämä puolueet hyväksyivät KD:n ylläpitämän ajatuksen abortin eettisestä ongelmallisuudesta. Tuolloin hallitushinku vei kuitenkin kaiken muun edelle. Nyt sitten ulkoministerin kynttilän pitäminen näyttää ihmisoikeusrikokselta, Maanselkä kirjoittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt