Venezuelassa pidätettiin oppositiopoliitikkoja

Venezuelan tiedustelupalvelu on pidättänyt kaksi näkyvää oppositiojohtajaa, jotka vastustavat presidentti Nicolas Maduroa.

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro koventaa otteitaan maan opposition järjestämien protestien jatkuessa.

Latin American Herald Tribunen mukaan oppositiojohtajat Leopoldo Lopez ja Antonio Ledezma pidätettiin kotoaan samanaikaisissa mutta erillisissä operaatioissa. Molempien poliitikkojen pidätykset tallentuivat myös Twitterissä jaetuille videoille (alla). Pidätykset ovat lisänneet huolia Venezuelan liukumisesta vasemmistodiktatuuriin.

Molemmat oppositiojohtajat oli asetettu jo aiemmin kotiarestiin.

Venezuelassa järjestettiin sunnuntaina vaalit, joissa kysyttiin kansan hyväksyntää uudelle perustuslakia säätävälle lainsäädäntöelimelle, joka kykenisi ohittamaan parlamentin.

Arvostelijoiden mukaan perustuslain muutoksen taustalla on sosialistipresidentti Maduron tavoite vahvistaa omaa valta-asemaansa. Maduro on kamppaillut oikeisto-opposition kanssa vallasta sen jälkeen, kun hänen edustamansa sosialistipuolue menetti parlamentin enemmistön oikeistolle vuoden 2015 vaaleissa.

Äänestys on johtanut Venezuelassa laajoihin mielenosoituksiin Maduroa vastaan. Mielenosoituksissa on kuollut useita ihmisiä.

Venezuelan vaaliviranomaisten mukaan sunnuntain vaalien äänestysaktiivisuus kohosi 41,43 prosenttiin, kun oppositio arvioi luvuksi 12 prosenttia.

Oppositio on syyttänyt vaaliviranomaisIa vilpistä. Antonio Ledezma sanoi ennen pidätystään sosiaalisessa mediassa, että hänen edustamansa oppositiopuolue ei tule osallistumaan vuoden loppuun aikataulutettuihin aluevaaleihin, koska vaaliviranomaiset tekivät sunnuntaina yhden historian suurimmista vaalivilpeistä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt