Venäjä löysi etsintäkuuluttamansa rikollisen – onkin ministerinä Donetskissa

Venäjän sisäministeriö on poistanut sivuiltaan etsintäkuulutuksen Donetskin separatistialueen apulaispuolustusministeriksi paljastuneesta miehestä.

Sosiaalisessa mediassa ja Venäjän tapahtumia seuraavissa blogeissa on kiertänyt viimepäivinä Venäjän sisäministeriön kotisivuilta otettu kuva etsintäkuulutuksesta. Siinä esiintyvä Sergei Velikorodni on nimittäin tunnistettu Itä-Ukrainan Donetskin kansantasavallaksi tituleeratun separatistialueen puolustusministeriksi.

Velikorodni on varsin näkyvässä roolissa separatistijohdossa. Hän valvoi viikonloppuna voitonpäivän paraatia Donetskissa.

Moscow Timesin mukaan Venäjän sisäministeriö on reagoinut kohuun mielenkiintoisesti. Etsintäkuulutus on poistettu ministeriön sivuilta, ja sen tilalla on pelkkä virheilmoitus. Etsintäkuulutuksen perusteella Velikorodnia epäillään petoksista.

”Poliisi olisi päässyt käsiksi tähän Velikorodniin jo kauan sitten, mutta hän pakeni ensin Krimille, ja päätyi sitten Strelkovin porukkaan”, nimettömänä pysyttelevä moskovalainen poliisiviranomainen kommentoi. Igor Strelkov, todelliselta nimeltään Igor Girkin, on pahamaineinen venäläinen separatistikomentaja.

Moskovalaispoliisin mukaan viranomaisilla ei ole mahdollisuutta pidättää Velikorodnia Donetskissa.

”Jos menisimme sinne, meidät kaikki ammuttaisiin.”

Velikorodni ei ole ensimmäinen venäläisten viranomaisten kanssa pulaan joutunut separatistijohtaja. Venäjän turvallisuuspalvelu pidätti hiljattain Luhanskin alueen puolustusministerinä toimineen Oleg Bugrovin. Hänen epäillään ”toimittaneen väärennettyjä putkia” presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvan miljardööri Gennadi Timtsenkon osaksi omistamalle yritykselle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt