Sanna Marin. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Vastaamon uhreille halutaan järjestää uudet henkilötunnukset

Hallituksen iltakoulussa puitiin tietomurtoskandaalia.

Hallituksen keskiviikon iltakoulussa käsiteltiin Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurtoa.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) totesi kokouksen jälkeen, että tietomurron uhrien avustamisen kokonaisuutta selvitetään sosiaali- ja terveysministeriön vetovastuulla. Liikenne- ja viestintäministeriö johtaa puolestaan kyberturvallisuuden ja tietosuojan parantamiseksi tehtävää työtä.

Pääministerin mukaan on selvitettävä, onko Vastaamon tapauksen uhreilla mahdollisuus saada uudet henkilötunnukset nykyisen lainsäädännön pohjalta.

– Esimerkiksi henkilötunnuksen osalta meillä on jo tällä hetkellä säädös siitä, että olisi mahdollista muuttaa, mutta pitää selvittää, ovatko nämä perustelut sellaisia, että tämän kaltaisessa tilanteessa voitaisiin myös käyttää tätä pykälää vai tarvitaanko lainsäädäntömuutos, joka on sitten pidempi työ, Marin muotoili.

Marin nosti esiin myös sen, tulisiko vastuu kyberturvallisuusasioista olla tulevaisuudessa selkeästi yhdellä ministeriöllä.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan hallitus kävi läpi myös ministeriöiden vastuukysymyksiä ja kehittämisen tarpeita niin akuutissa kriisiavussa kuin myös siinä, mitä jatkossa pitäisi tehdä tällaisten tapausten varalta.

– Henkilötunnusta on käsitelty tässä jo julkisuudessa. Taustalla on paljon selvitettäviä asioita. Vahvaa tunnistautumista pitää miettiä vielä laajemmin yhteiskunnassa, Monia kehittämiskohteita löytyy, Ohisalo totesi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt