Komissaari Vera Jourova (vas) ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (oik). LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

EU:n oikeusministerit tapasivat Helsingissä

Epävirallisessa kokouksessa keskusteltiin oikeusvaltioperiaatteen ja rikosoikeudellisen yhteistyön vahvistamisesta.

EU:n oikeusministerit tapasivat Helsingissä perjantaina epävirallisen kokouksen yhteydessä, oikeusministeriö tiedottaa.

Kokouksen pääteemoja olivat yhteisten arvojen ja oikeusvaltioperiaatteen suojeleminen sekä rikosoikeudellisen yhteistyön vahvistaminen EU:ssa.

Lisäksi ministerit keskustelivat EU:n oikeusalan välineiden kehittämisestä ja siitä, kuinka jäsenvaltiot voisivat vaihtaa keskenään parhaita käytäntöjä.

Yksi esillä olleista aiheista oli vankeusrangaistuksen vaihtoehdot. Ministerit keskustelivat vankiloiden tilanpuutteesta ja muista olosuhteista. Erityistä huomiota kiinnitettiin vankeusrangaistuksen vaihtoehtoihin. Alustuspuheenvuoron pitänyt EU:n perusoikeusviraston johtaja Michael O’Flaherty painotti puheenvuorossaan vankeuteen liittyviä perusoikeusnäkökulmia.

– Vankilaoloihin ja vankeusrangaistuksen vaihtoehtoihin liittyviin haasteisiin tarttuminen ei ole helppoa tai yksinkertaista. Yhteisvoimin voimme kuitenkin löytää kestäviä ratkaisuja ja samalla vahvistaa keskinäistä luottamusta. Jatkamme työskentelyämme yhdessä turvallisen Euroopan hyväksi, kokouksen puheenjohtajana toiminut oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) toteaa oikeusministeriön tiedotteessa.

– Yhteiset arvot ja oikeusvaltioperiaate ovat keskeisiä tekijöitä kansalaisten luottamuksen lisäämisessä yhteiskuntaan ja Euroopan unioniin. Tämänpäiväinen antaa minusta hyvät eväät jatkaa keskustelua oikeus- ja sisäasioiden neuvostossa, Henriksson toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt