X
SULJE MAINOS
Altistuneiden kontaktointiin voi kulua pk-seudulla jo yli viikon. LEHTIKUVA / HANDOUT / PUOLUSTUSVOIMAT

”Vaaran paikka tartunnoille, jos tämä sakkaa”

Koronatestaus ja -jäljitys ovat ruuhkautuneet suurissa kaupungeissa pahasti.

Geenitutkija ja Columbian yliopiston apulaisprofessori Tuuli Lappalainen on huolissaan koronatestauksen ja -jäljityksen ruuhkautumisesta.

Hän on jakanut Twitterissä huolestuneen helsinkiläisen päivityksen, jonka mukaan koko pääkaupunkiseudulta ei saanut maanantaina aikaa koronatestiin.

Ainakin Turun ja Helsingin kaupungit ovat kertoneet palveluiden ruuhkautumisesta. Turun kaupunki kehottaa sivuillaan jopa välttämään puhelinpalveluiden käyttöä.

– Turun terveysasemien ajanvaraus, koronaneuvontapuhelin ja koronarokotuspuhelin ovat ruuhkautuneet pahoin. Puhelimiin kannattaa soittaa vain kiireellisissä tapauksissa ja mahdollisuuksien mukaan suosia Omaolo-palvelua ja sähköistä ajanvarausta eTerveyspalveluiden kautta, kaupungin sivuilla sanotaan.

Helsingissä nuoria on kehotettu ottamaan itse yhteyttä altistuneisiin tartunnanjäljityksen nopeuttamiseksi, sillä virukselle altistuneiden kartoittamisessa voi mennä nykyisin jopa yli viikon. 

– Testaus ja jäljitys tuntuu olevan laajalti ruuhkautunut. Vaaran paikka: testaa-jäljitä-eristä on Suomen strategian kulmakivi, ja jos se sakkaa niin tartunnat lähtee käsistä, Tuuli Lappalainen toteaa Twitterissä.

– Ja koulut ei edes ole auki.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt