Testauspiste Aucklandissa helmikuussa 2021. LEHTIKUVA / AFP / David Rowland

Uusi-Seelanti julisti sulkutilan yhden tautitapauksen vuoksi

Ihmiset saavat poistua kotoaan vain välttämättömiä menoja varten.

Uusi-Seelanti on asettanut maan suurimman kaupungin Aucklandin seitsemän päivän sulkuun sen jälkeen, kun kaupungissa havaittiin uusi tuntematonta alkuperää oleva koronavirustartunta. Asiasta kertoo Guardian-lehti.

Sulun aikana ihmiset saavat poistua kotoaan vain välttämättömiä menoja ja töissä käyntiä varten. Julkiset tilat suljetaan.

Terveysviranomaiset eivät ole pystyneet vahvistamaan nyt todetun uuden tartunnan alkuperää. Tartunnan jäljitys on käynnissä ja sen arvellaan tulleen viime sunnuntain jälkeen. Tartunnan saanut henkilö oli ennen tartunnan toteamista ehtinyt vierailla useissa julkisissa tiloissa.

– Tämän perusteella olemme valitettavassa mutta välttämättömässä tilanteessa suojellaksemme kaupunkilaisia uudestaan, maan pääministeri Jacinda Ardern sanoi sulkutilan julistuksen yhteydessä.

Sulku tapahtuu kaksi viikkoa sen jälkeen, kun kaupungin lähes kaksi miljoonaa asukasta joutui hetkellisen kolmen päivän sulkuun, kun kolmen hengen seurueella todettiin erittäin helposti tarttuvaa koronaviruksen brittivarianttia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt