Kansanedustajan mukaan tapahtumateollisuuden toimijat ovat tuottaneet erilaisia tilaratkaisuja koronatestausta ja rokotuksia varten suurillekin ihmismäärille. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Uusi ehdotus: Tapahtumateollisuus toteuttamaan turvalliset kuntavaalit

Kansanedustaja Pihla Keto-Huovinen näkee kahden ongelman sijaan yhden ratkaisun.

Kokoomuksen kansanedustaja Pihla Keto-Huovinen ehdottaa, että ahdingossa oleva tapahtumateollisuus otetaan mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan koronaturvalliset kuntavaalit.

– Meillä on Suomessa paljon kovan luokan ammattilaisia, joilta löytyy osaamista, motivaatiota ja kykyä tällaisten asioiden ratkaisemiseksi. Samaan aikaan tapahtumien järjestämiseen liittyvät rajoitukset ovat vieneet heiltä töitä ja me päättäjät mietimme, mitä asialle tehdä. Miksi emme tukisi tapahtumateollisuutta ja sen toimijoita hyödyntämällä heidän kokemustaan ja osaamistaan tavalla, joka hyödyttäisi samalla koko yhteiskuntaa ja demokratian toteutumista, Pihla Keto-Huovinen kysyy tiedotteessa.

Parhaillaan pohditaan sitä, voidaanko kuntavaaleja järjestää koronapandemian aikana turvallisesti vai pitäisikö vaaleja siirtää. Samaan aikaan keskustellaan tapahtumateollisuuden ahdingosta ja tukemisesta vaikeassa tilanteessa.

– Kahden ongelman sijaan näen tässä yhden ratkaisun, Keto-Huovinen sanoo.

Keskitytään ratkaisuihin

Kansanedustajan mukaan tapahtumateollisuuden toimijat ovat tuottaneet ympäri Suomea ja maailmaa erilaisia tilaratkaisuja koronatestausta ja rokotuksia varten suurillekin ihmismäärille.

– Alan ammattilaiselta saadun tiedon mukaan heillä olisi osaamista ja valmiuksia toteuttaa tällaisia suunnitelmia nopeallakin aikataululla ja mielestäni näin poikkeuksellisissa olosuhteissa tällaiseen tarjolla olevaan apuun on tartuttava, Keto-Huovinen näkee.

Hänen mielestään vaaleja ei voida siirtää vain sen takia, ettei vallitseviin olosuhteisiin ole osattu reagoida riittävän ajoissa.

– Ongelmien sijaan keskitytään nyt ratkaisuihin ja hyödynnetään kaikki mahdollinen apu, Keto-Huovinen linjaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt