Verkkouutiset

Vladimir Leninin kuva vanhassa neuvostoliittolaisessa setelissä. PIXABAY

Duuman edustaja tulistui Lenin-museon sulkemisesta – syyttää Suomea historian vääristelystä

Nikolai Arefjev väittää Suomen saavan kaikki ohjeensa Yhdysvalloilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän duuman edustaja Nikolai Arefjev arvostelee voimakkain sanoin päätöstä sulkea Tampereen Lenin-museo lopullisesti. Asiasta kertoo venäläinen News.ru.

Verkkouutiset kertoi museon sulkemispäätöksestä aiemmin tässä jutussa.

Arefjev katsoo, että museon sulkeminen on Suomelta ”epäystävällinen askel” Venäjää kohtaan. Sen lisäksi duuman edustaja syyttää Suomea historian vääristelystä.

– Tämä tarkoittaa, että Suomen ja Venäjän suhteiden katkeaminen tulee olemaan pitkäkestoista. He haluavat poistaa jopa ne valopilkut, joita meillä oli historiassamme, Arefjev kommentoi.

Valoisilla kohdilla hän viitannee Neuvostoliiton aikana eläneeseen tulkintaan, jonka mukaan Neuvostoliiton perustanut Vladimir Lenin olisi ”antanut” itsenäisyyden Suomelle.

Duuman edustaja katsoo myös, että Suomi on nykyään Yhdysvaltojen orjuuttama. Arefjevin mukaan se tarkoittaa myös sitä, että Suomi saa nykyään kaikki ohjeensa Yhdysvalloilta – mukaan lukien suhteiden katkaisemisen naapurivaltioihin.

– En usko, että suomalaiset ovat samaa mieltä (välien katkaisemisesta Venäjään). Nämä ovat heidän hallituksensa kepposia, aivan kuten Latviassa, jossa kansa kannattaa Venäjää, ja hallitus on yrittänyt taistella sitä vastaan, mitä kansa haluaa 30 vuoden ajan, Arefjev väittää.

Duuman edustaja on harmissaan myös siitä, että viimeinenkin julkinen Leninin muistomerkki poistettiin Suomesta.

Kannanotossaan Arefjev ei missään vaiheessa tuo esille sitä, että Suomen ja Venäjän suhteiden viileneminen on seurausta Venäjän aloittamasta hyökkäyssodasta Ukrainassa.

Suomessa Arefjevin kannanotosta kertoi ensin Aamulehti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)