William McRaven. Moody College of Communication/Wikimedia Commons

USA:n amiraali: Irania ei tuhota muutamalla ilmaiskulla

Eläköityneen amiraalin mukaan amerikkalaisjoukot joutuisivat vaikeaan tilanteeseen konfliktin syttyessä.

Aseellinen konflikti Iranin kanssa ei olisi helppo, varoittaa USA:n erikoisoperaatioiden eläköitynyt komentaja, amiraali William McRaven.

Iranin ja Yhdysvaltain jännitteet ovat lisääntyneet kuluneen vuoden aikana sattuneiden Hormuzinsalmen välikohtausten sekä maan ydinohjelmaa koskevan kiistelyn vuoksi.

Vaikka Iranilla on Persianlahdella kotikenttäetu, yhdysvaltaloisjoukot ovat McRavenin mukaan täysin ylivoimaisia Iranin asevoimiin verrattuna, kertoo uutissivusto Newsweek.

USA:n sotilaallisesta ylivoimasta huolimatta amerikkalaisjoukot joutuisivat vaikeaan tilanteeseen konfliktin syttyessä.

– Ei pidä ajatella, että sota Iranissa olisi nopea ja helppo, McRaven totesi Persianlahden kärjistynyttä tilannetta käsittelevän raportin julkistamistilaisuudessa.

– Ne, jotka luulevat meidän voivan tuhota Iranin muutamalla ilmaiskulla, ovat harhaanjohdettuja. Se ei tarkoita sitä, että emme voisi tuhota heidän asevoimiaan. Me voisimme tehdä sen, mutta se vain ärsyttäisi ja kiihottaisi Iranin kansaa.

McRavenin mukaan sotilassuunnittelijat eivät ole innoissaan maasodan mahdollisuudesta.

– Iran on kaksi kertaa Irakin kokoinen. Jos ajattelemme Irakissa kohtaamiamme haasteita ja ongelmia, niin Iranissa ne ovat kaksinkertaiset. Lisäksi Iranin maasto on erittäin haasteellinen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt