Suomi on tukenut Ukrainaa miljoonilla, lisää apua tarvitaan

Suomen tuki Ukrainalle kriisin aikana on yli 23 miljoonaa euroa.

  • LKS 20150722 - Tuhoutunut talo ja bunkkeri Krasnyi Partyzanin kylässä Itä-Ukrainan ja Ukrainan armeijoiden rajalla 30km:n päässä Donetskista 17. heinäkuuta 2015. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Tuhoutunut talo ja bunkkeri Krasnyi Partyzanin kylässä Itä-Ukrainan ja Ukrainan armeijoiden rajalla 2015.

    ()

Suomi on tukenut Ukrainaa yli 23 miljoonalla eurolla kriisin aikana vuosina 2014–2016. Tuki koostuu ulkoministeriön mukaan kehitysyhteistyöhankkeista, rahoituksesta kansainvälisille järjestöille ja asiantuntija-avusta.

Suomi tukee Ukrainaa lisäksi EU:n, kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Maailmanpankin kautta.

Tänä vuonna Suomi kohdentaa apuaan muun muassa humanitaariseen työhön Suomen Punaisen Ristin kautta ja Etyjin tarkkailumissiolle asiantuntija-apuna ja rahoituksena.

Yksittäisistä hankkeista suurin on Etelä-Ukrainaan Hersoniin rakennettava koulu. Herson on alueita, joihin itäukrainalaisia on paennut konfliktia.

Ulkoministeriön mukaan Ukrainan tarve kansainväliselle tuelle jatkuu. Tukea tarvitaan muun muassa humanitaarisen tilanteen helpottamiseksi konfliktialueilla ja muualla Ukrainassa.

Lisäksi Ukrainalla on tehtävänä laajojen uudistusten toimeenpano, missä esimerkiksi EU:n antama asiantuntijatuki on ministeriön mukaan tarpeen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.