Verkkouutiset

Liettualaisia sotilaita Naton harjoituksessa syyskuussa. / NATO

Liettua valmis lähettämään sotilaita Ukrainaan

Pääministerillä on parlamentin lupa lähettää joukkoja Ukrainaan koulutustarkoituksiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liettua on valmis lähettämään sotilaita koulutustehtäviin Ukrainaan, Liettuan pääministeri Ingrida Simonyte sanoo Financial Timesille.

Liettua haluaa vahvistaa sotilaallista tukeaan Ukrainalle. Ranskan presidentti Emmanuel Macron on ehdottanut eurooppalaisten sotilaiden lähettämistä Ukrainaan, vaikka muut maat ovat olleet varovaisia provosoimasta suoraa yhteenottoa Venäjän kanssa.

Ingrida Simonyte kertoi FT:lle, että hänellä on parlamentin lupa lähettää joukkoja Ukrainaan koulutustarkoituksiin, mutta Ukrainan hallitus ei ole vielä pyytänyt sitä. Simonyten hallitus on pitänyt tätä esillä myös aikaisemmin.

Hän myönsi, että Venäjä pitäisi sitä provokaationa, mutta lisäsi:

– Jos ajattelisimme vain Venäjän vastausta, emme voisi lähettää mitään. Joka toinen viikko kuulemme, että joku joutuu ydinhyökkäyksen kohteeksi.

Venäjä ilmoitti tällä viikolla järjestävänsä sotaharjoituksia taktisilla ydinaseilla vastauksena Macronin kommentteihin. Simonyte epäilee turvautumista ydinaseiden käyttöön, koska radioaktiivinen laskeuma iskisi myös Venäjälle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)