Verkkouutiset

USA:n tiedustelu pimittää vuotojen pelossa tietoja Donald Trumpilta

Viranomaiset ovat arvioineet, että herkkien tietojen päätyminen presidentille on turvallisuusriski.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisten sanotaan pitävän vuotojen pelossa presidentti Donald Trumpia epätietoisena joistakin herkistä tiedoista, kertoo Wall Street Journal. Asiasta uutisoi tässä Business Insider.

WSJ kertoo viranomaisten tietojen pimittämisen johtuvan Trumpille läheisten henkilöiden kohutuista Venäjä-kytköksistä. Tietojen vuotaminen voisi viranomaisten mukaan olla turvallisuusriski. Valkoisen talon turvallisuusneuvonantaja Michael Flynn erosi aiemmin tällä viikolla väitettyjen Venäjä-kytkösten vuoksi. Tiedusteluviranomaisten tietojen mukaan Trumpin kampanjaväki olisi ollut tiiviissä yhteyksissä venäläistiedusteluun republikaaniehdokkaan kampanjan aikana.

Tiedot, joita tiedusteluviranomaiset ovat halunneet pitää Trumpilta piilossa, koskevat tietolähteitä ja tiedustelutapoja, kuten ulkomaiden hallitusten toiminnan tarkastelua.

Presidentti Trump on osoittanut julkisesti epäluottamusta USA:n tiedusteluviranomaisia kohtaan. Keskiviikkona Trump tweettasi, että USA:n tiedustelu vuotaa tietoja kuin ”karkkia” ja että toiminta on ”hyvin epäamerikkalaista”.

Keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessaan Israelin pääministeri Benjamin Netanyahun kanssa Trump sanoi, että tiedusteluvuodot ovat ”rikollista toimintaa”. Samalla Trump puolusti eronnutta Flynnia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)