Verkkouutiset

Moottoripyöräjengiläiset johtavat Isisiä vastaan taistelevaa kurdipataljoonaa

Hollannin syyttäjänviraston mukaan miehet eivät välttämättä riko lakia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hollantilaisen moottoripyöräjengin kolme jäsentä johtaa IS-terroristijärjestöä vastaan taistelevaa kurdipataljoonaa Pohjois-Irakissa.

Hollantilaisen No Surrender -moottoripyöräjengin johtaja kertoo BBC:lle, että sen jäsenet toimivat tällä hetkellä kurdipataljoonan johtotehtävissä Pohjois-Irakissa.

Jengin kolme jäsentä lähti Pohjois-Irakiin auttamaan kurdeja taistelussa IS-järjestöä vastaan. Kolmen jengiläisen Hollannissa oleskeleva kollega Klaas Otto kertoi Hollannin medialle, että miehet päättivät lähteä auttamaan kurdeja, koska olivat järkyttyneitä jihadistien tekemistä julmuuksista.

Irakiin lähteneet jengiläiset ovat koulutettuja sotilaita, jotka ovat palvelleet aiemmin ulkomailla.

Hollannin syyttäjänvirastosta kerrottiin BBC:lle, että jengiläiset eivät välttämättä riko lakia taistelemalla kurdien puolella.

Hollannin syyttäjänviraston tiedottajan mukaan liittyminen IS- tai PKK-ryhmien kaltaisiin järjestöihin on kiellettyä, mutta ulkomaisiin asevoimiin liittyminen ei ole enää kiellettyä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)