Donald Trump. LEHTIKUVA / AFP Saul Loeb

Donald Trump vannoi ”päihittävänsä äärivasemmiston”

Donald Trump nosti esille myös Kiinan roolin koronaviruksen leviämisessä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump piti lauantaina perinteisen itsenäisyyspäivän puheen, jossa hän ylisti amerikkalaisia sankareita ja kritisoi ankarasti viimeaikaisia mellakoita, uutisoi CNN.

Trump muistutti puheessaan, että Yhdysvallat on aiemmin amerikkalaisia arvoja ja periaatteita puolustaessaan päihittänyt niin natsit, fasistit, kommunistit kuin terroristitkin.

– Nyt olemme päihittämässä äärivasemmiston, marxistit, anarkistit, agitaattorit, mellakoitsijat ja ihmiset, joilla ei monissa tapauksissa ole mitään käsitystä siitä, mitä he oikein tekevät, Trump totesi.

Trump painotti myös, ettei kukaan saa pyrkiä jakamaan amerikkalaisia etnisyyden tai taustan perusteella.

– Emme anna heidän lietsoa vihaa, epäsopua tai epäluottamusta, Trump painotti.

Puheessa oli monia samoja piirteitä kuin Trumpin päivää aikaisemmin Mount Rushmorella pitämässä puheessa, jossa hän kritisoi patsaiden ja muistomerkkien tuhoajia ja lupasi suojelevansa Yhdysvaltojen historiaa ja perustajaisien perintöä. Monia rasistisiksi koettuja patsaita ja muistomerkkejä on viime viikkojen aikana kaadettu ympäri Yhdysvaltoja.

– Emme koskaan anna vihaisten väkijoukkojen repiä alas patsaita, pyyhkiä pois historiaamme, aivopestä lapsiamme tai tuhota vapauksiamme. Suojelemme arvojamme, perinteitämme, tapojamme ja uskomuksiamme, Trump vannoi.

Trump nosti puheessaan esille myös koronavirusepidemian. Hän kehui vuolaasti Yhdysvaltojen suurta testauskapasiteettia, jonka vuoksi tartuntoja on Trumpin mukaan havaittu maassa niin runsaasti. Lisäksi Trump korosti, että Kiinan on jouduttava vastuuseen viruksen leviämisestä.

– Kiinan salailu, harhautukset ja peittelyt mahdollistivat [viruksen] leviämisen ympäri maailman, Trump väitti.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt